Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Promjena: Tea Marinović na spisku Johansona

Mlada golmanka veliki iskorak u karijeri napravila je u ovoj sezoni kada je poslije dvije godine u Trećoj, stigla u klub koji igra u Prvoj ligi Francuske. Golmanka, koja će u oktobru proslaviti 21. rođendan, debitovala je prošle sedmice protiv Bresta i upisala pet odbrana. Njen klub je u prethodna tri kola zabilježio pobjedu, remi i poraz

Tea Marinović biće u sastavu reprezentacije Crne Gore za “Zlatnu ligu” koja se održava u Danskoj, golmanka Šambrea dobila je jutros poziv od selektora Pera Johansona i braniće protiv Francuske (1. oktobar), Danske (3. oktobar) i Norveške (4. oktobar).

Johanson, Foto: Ehfcl.com

Mlada golmanka veliki iskorak u karijeri napravila je u ovoj sezoni kada je poslije dvije godine u Trećoj, stigla u klub koji igra u Prvoj ligi Francuske. Golmanka, koja će u oktobru proslaviti 21. rođendan, debitovala je prošle sedmice protiv Bresta i upisala pet odbrana. Njen klub je u prethodna tri kola zabilježio pobjedu, remi i poraz.

Marinović je, inače, 2018. iz matične Budućnosti otišla u Angulem, skupljala minute i iskustvo i zaslužila poziv kluba iz elitnog ranga.

Nekadašnja članicu svih mlađih selekcija Crne Gore, u Šambreu ima jaku konkurenciju. Prvi izbor na golu do ovog ljeta bila je trideset sedmogodišnja Linda Pradel, nekadašnja reprezentativka Francuske.

Pradel je najavila skoriji odlazak u penziju.

“Srećna sam zbog poziva, ne mogu da opišem zadovoljstvo. Ogromna je čast braniti za svoju zemlju. Jutros sam dobila poziv od selektora, bila sam iznenađena, istovremeno i ponosna”, ispričala je Marinović. Dobro se snašla u novom klubu.

“Vjerujte mi da je pun doživljaj biti na golu u ovakvoj ekipi i ligi. Branila sam u gostima protiv Bresta i taj osjećaj se ne zaboravlja.”

Zadovoljna je kako se radi u ekipi.

“Prije svega, ekipa me odlično prihvatila. Zadovoljna sam treninzima. Mislila sam da je velika razlika između liga, ali vidim da i nije tolika.”

Tea će na spisku za ,,Zlatnu ligu” zamijeniti golmanku Valčee Martu Batinović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve