Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Okupile se ”lavice”, Bojana Popović: Protiv Srbije će biti uzbudljivo i zanimljivo

Izabranice Bojane Popović čekaju mečevi sa Srbijom – prvi je u četvrtak u Zrenjaninu

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore ove sedmice igra presudne utakmice u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Izabranice Bojane Popović čekaju mečevi sa Srbijom – prvi je u četvrtak u Zrenjaninu, a u nedjelju će se isti rivali sastati u podgoričkoj “Bemax areni”.

Nakon dva kola i dvije pobjede nad Turskom i Bugarskom “lavice” imaju bod više od Srbije, pa je jasno da su naredna dva duela praktično meč lopte za odlazak na EP.

“Biće veoma uzbudljivo i zanimljivo, jer nas u Zrenjaninu očekuje puna sala. Ono što je Srbija rezultatski uradila na Svjetskom prvenstvu možda nije zvučno, ali je imala odličnu ekipu imala i sa velikim timovima se nosila do kraja – protiv Njemačke i Danske je bila u egalu do 55. minuta. Te utakmice smo najviše analizirali”, rekla je selektorka Bojana Popović.

Srbija, dakle, ima kvalitet.

“Izdvojila bih Anđelu Janjušević iz Rapida i Jovanu Jovović iz Debrecina. Obje su napredovale i tu prijeti najveća opasnost. Nema puno vremena, brzo moramo da radimo i da se vraćamo na ono što je funkcionisalo na Svjetskom prvenstvu, da se toga držimo i da na dva treninga samo utvrdimo još neke stvari. Biće zanimljivo, biće teška sedmica – sve igračice dolaze umorne, ali se iskreno nadam da će da pronađu motiv”.

Našu selekciju u aprilu (trećeg i sedmog) čekaju utakmice sa Turskom i Bugarskom koje će biti provjere za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se igra od 11. do 14. održava u Ulmu.

Rivali su Njemačka, Slovenija i Paragvaj.

“Ovo sada mogu da nam budu smjernice za ono što nas čeka. I Njemačka i Slovenija igraju kvalifikacije, analiziraćemo ih, imamo i materijal sa Svjetskog prvenstva. Ne može puno da se promijeni, sve je stvar trenutne forme igračica i njihovog osjećaja, da li su igrale ili nisu i da li je samopouzdanje na dobrom nivou. Nama je najbitnije kad se skupimo da je većina njih zdrava”, kazala je selektorka.

Naša selekcija ima problema s povredama.

“Nina Bulatović neće igrati u prvoj utakmici, dok je pod znakom pitanja za drugu. Andrijana Popović nije na spisku, jer je na posljednjoj utakmici Lige šampiona slomila nos. Biće odsutna tri-četiri sedmice”.

Ipak, Crna Gora želi dvije pobjede.

“Srbija je jaka reprezentacija, nema skrivanja, da svako da svoj doprinos i da se dobije utakmica – i tamo i ovdje. Želimo to. Dosta je izmijenjen sastav i kod njih i kod nas. Dešava se blaga smjena generacija, tako da se i oni pronalaze i pokušavaju da nađu ritam. Slični smo, odlučivaće nijanse”, zaključila je Bojana Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve