Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Crnogorske lavice na prijemu u ambasadi SAD-a

U ime Rukometnog saveza Crne Gore i reprezentacije, predsjednik Petar Kapisoda i selektorka Bojana Popović izrazili su zahvalnost ambasadorki Rajzing-Rajnke za podršku koju je pružala našoj reprezentaciji tokom Svjetskog prvenstva

Ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing-Rajnke primila je u svojoj rezidenciji crnogorske rukometašice i predstavnike našeg saveza.

Dijelimo istu odgovornost i privilegiju, jer smo ambasadori svojih država, kazala je Džudi Rajzing-Rajnke obraćajući se našim reprezentativkama koje su uz selektorku Bojanu Popović, njenu prvu saradnicu Maju Savić, predsjednika i direktora Saveza Petra Kapisodu i Emira Bešliju, prisustvovali prijemu koji je upriličen u njenoj rezidenciji.

Na taj način, ambasadorka SAD ukazala je veliku čast našoj reprezentaciji nakon uspješnog nastupa i osvajanja sedmog mjesta na Svjetskom prvenstvu koje je održano u decembru prošle godine, a tokom kojeg je poslala i poruku podrške, za koju je istakla da je najgledaniji video snimak na zvaničnim kanalima Ambasade, od kada obavlja navedenu funkciju u našoj državi.

„Pokazale ste kako žene i timska igra donose velike rezultate na najvećem nivou. Timski rad je ono što je potrebno i ovoj državi. To je nešto čemu učite sve nas. Vi ste Crnu Goru dovele na svjetsku scenu, pokazale da se i iz male države mogu praviti rezultati za poštovanje. Vi ste uzor djevojčicama koje kreću vašim putem, vaša emocija je nešto što sve nas oduševljava i želim vam mnogo uspjeha i u narednom periodu.“, kazala je Rajzing-Rajnke.

Rajzing-Rajnke je istakla poštovanje i za odnos i izdanja muške reprezentacije na nedavno završenom Evropskom prvenstvu. „Lavove“ je na prijemu predstavljao kapiten Mirko Radović.

U ime Rukometnog saveza Crne Gore i reprezentacije, predsjednik Petar Kapisoda i selektorka Bojana Popović izrazili su zahvalnost ambasadorki Rajzing-Rajnke za podršku koju je pružala našoj reprezentaciji tokom Svjetskog prvenstva.

Kapisoda je ambasadorki uručio i dres našeg nacionalnog tima sa njenim imenom, uz očekivanje da je upravo to ono što joj je potrebno kada u budućnosti bude bodrila „lavove“ i „lavice“.

„I posljednji rezultati naših reprezentacija, a koje ste prepoznali i Vi, potvrda su da je to najbolji brend koji ova država ima na međunarodnoj sceni. Stoga, možemo da ponovimo – rukometašice i rukometaši su naši najbolji ambasadori, koji ponosno predstavljaju malu, ali državu koja ima sportiste sa velikim srcem. Do svih rezultata u proteklih 18 godina od kada je naša država obnovila nezavisnost, stigli smo zahvaljujući talentu, ali i karakteru i ponosu koji posjedujemo!“, kazao je Kapisoda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
08.02.2024-18:16 18:16

Svaka Vam cast. Respekt.