Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Priprema za osminu finala: Budućnost u Danskoj

Crnogorski prvak Budućnost Bemaks sjutra (18 h) će gostovati Esbjergu u 13. kolu Lige šampiona

Najbolji ženski rukomet u Evropi vraća se na scenu predstojećeg vikenda.

Crnogorski prvak Budućnost Bemaks sjutra (18 h) će gostovati Esbjergu u 13. kolu Lige šampiona, a duel u Danskoj za ,,plave“ će biti bez rezultatskog imperativa.

Sastav Bojane Popović na petom je mjestu grupe B i tu će sigurno ostati do osmine finala jer dva kola prije kraja ima sedam bodova manje od Đera, Esbjerga i Rapida iz Bukurešta, a pet više od Storhamara.

“Ostvarile smo cilj, a posljednje dvije utakmice u grupi iskoristićemo da se što bolje pripremimo za osminu finala. Esbjerg je odlična ekipa, ali smo u prvom meču dokazale da možemo da igramo s njima. Odigrali smo u Podgorici dobru utakmicu, nadam se da ćemo i u Esbjergu pružiti svoj maksimum”, podsjetila je Ivona Pavićević na duel koji se odigrao 17. septembra, kada je Esbjerg slavio 28:23.

Za razliku od Budućnosti, za Esbjerg bi duel sa našim šampionkama mogao da bude važan jer se bori za drugo mjesto pred nokaut rundu.

“Moramo da odigramo pametno i strpljivo u napadu, u odbrani naravno na visokom nivou jer Esbjerg kažnjava svaku grešku. Najjače su u bekovskoj liniji i sve kreće od Heni Ele Rejstad, ali vjerujem da je možemo zaustaviti”, rekla je Pavićević.

Jedno od boljih lijevih krila elitnog takmičenja smatra da je Budućnost u dosadašnjem toku sezone pokazala da može da bude konkurentna većini rivala.

“Rasle smo kao ekipa i svaki meč pokušale da iskoristimo na najbolji način. Vjerujem da ćemo i u budućnosti igrati sve bolje. O osmini finala još ne razmišljamo, fokusiraćemo se na to kad završimo mečeve s Esbjergom i Kastamonuom”, navela je crnogorska reprezentativka.

Pavićević će sjutra odigrati prvi meč nakon Evropskog prvenstva, na kojem je sa Crnom Gorom osvojila bronzanu medalju.

Od tada je prošlo više od dva mjeseca.

“Oporavak je malo duže trajao, ali bolje i tako pa da sve bude kako treba. Nadam se da ću moći da pružim dobru partiju i pomognem ekipi”, rekla je Pavićević, koja je produžila ugovor s Budućnošću na još dvije godine.

Lijevi bek Ilda Kepić kazala je da je Esbjerg izuzetno kvalitetan rival.

“Dobro su pokrivene na svakoj poziciji. Pokazale smo da možemo da igramo s njima i sigurna sam da ćemo pružiti maksimum. Očekuje nas i dobar ambijent, puna dvorana, što je dodatan motiv”, rekla je Kepić.

“Možda će golmani riješiti meč. Svakako, ako zaustavimo Rejnstad, smatram da imamo veliku šansu”.

I djevojka koja je rođena u Danskoj kaže da osmina finala još nije u fokusu.

“Sad smo posvećene narednom meču, biće dosta vremena da se spremimo za nokaut rundu. Želimo da maksimalno iskoristimo ovo vrijeme za ono što nas čeka”, istakla je Kepić.

Budućnost i Esbjerg i prošle sezone bili su rivali u grupi, a oba međusobna duela pripala su danskom predstavniku. Pred svojim navijačima slavio je 35:20, a u Podgorici 36:25.

Esbjerg je prošlu sezonu u Ligi šampiona završio na fajnal-foru, ali je u oba meča pretrpio poraze.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve