Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Potvrđena tragedija: Kristijan Atsu stradao u zemljotesu

Imao je i bogatu klupsku karijeru, koju je započeo u Portu, a nastupao jo još i za Rio Ave kao pozajmljeni igrač u Portugaliji, prije nego što je 2013. godine postao fudbaler Londonskog Čelsija

Dvanaest dana od razornog zemljotresa koji je pogodio istok Turske ispod ruševina je pronađeno beživotno tijelo Kristijana Atsua, fudbalera iz Gane.

Informaciju su zvanično potvrdili njegovu predstavnici.

Ovaj 31-godišnji fudbaler igrao je za klub Hataj u gradu Antiohija u istoimenoj turskoj pokrajini, a u trenutku zemljotresa nalazio se u zgradi u kojoj je živio.
Postojala je nada da je Atsu i dalje živ pod ostacima srušene zgrade, a nekoliko dana ranije pojavile su se neprovjerene i netačne informacije da je reprezentativac Gane izbavljen i hospitalizovan.

Veče prije tragičnog zemljotresa Hataj je pobijedio Kasimpašu u turskoj Superligi, a gol za pobjedu u sudijskoj nadoknadi vremena postigao je upravo krilni fudbaler rođen u gradu Ada Foa u Gani.

Atsu je bio reprezentativac svoje zemlje od 2012. do 2019. godine i za to vrijeme je odigrao 65 utakmica za nacionalni tim, a postigao je i 9 golova.

Imao je i bogatu klupsku karijeru, koju je započeo u Portu, a nastupao jo još i za Rio Ave kao pozajmljeni igrač u Portugaliji, prije nego što je 2013. godine postao fudbaler Londonskog Čelsija.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve