Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Svaki početak je i važan i težak, najviše smo se spremale za Španiju

Utakmica Crna Gora – Španija igra se u subotu od 18 sati

S mnogo optimizma, ali i bez bombastičnih najava crnogorske rukometašice dočekuju Evropsko prvenstvo.

Naša zemlja jedan je od organizatora ovog takmičenja, pa Jovanka Radičević i saigračice imaju jedinstvenu priliku da se na velikoj pozornici predstave i domaćoj publici.

Euforija se osjeća, ali selektora Bojana Popović kaže da se stručni štab trudi da istu smanji. Rival na otvaranju je Španija, po prognozama i reputaciji, najteži u grupi…

“Ne mogu da kažem da je najjači mogući, svi su teški, ali prvi je rival i izuskuje posebnu pažnju. Svaki početak je i važan i težak, najviše smo pričali i spremali se za Španjolke. Znamo ih, igrale su dva turnira pred takmičenje, imamo informacije. Imaju svoj stil, neće ga mijenjati, a na nama je da odgovorimo. Važno je da imamo dobru gustinu u odbrani, da spriječimo njihov protok lopte unutar devet metara. Iako su nižeg rasta i nemaju izrazite šuterke, moramo da im prekidamo napade, jer one idu u duele, izbore dosta penala…”, ukratko je opisala zadatke selektorka Crne Gore.

Španija tradicionalno ne leži “lavicama”, ali…

“To ne gledamo, ovo je nova utakmica, jedinstvena, kao i svaka. Takođe, ovo je nova generacija, koja ne zna šta je bilo prethodnih deset godina, niti je to važno. Bavimo se ovom utakmicom, a ne onim šta je bilo ranije”, zaključila je Bojana.

Utakmica Crna Gora – Španija igra se u subotu od 18 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve