Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Djevojke da se opuste i budu svoje

Imamo dobru šansu da sami riješimo neke stvari i odemo u veliko polufinale koje čekamo mnogo godina. Ova generacija je stasala i uči, još ima mladih i neiskusnih koje nijesu prošle puno, a kroz ovo tamičenje tek prolaze i proživljavaju pobjede i porazi

Poraz od Francuske je opomena, ali i oprez pred sjutrašnji, vjerovatno i odlučujući duel sa Rumunijom za plasman u polufinale EP. I to na kolo do kraja druge runde takmičenja.

,,Lavice” zavise samo od sebe što je idealno, a koliko ih je slabo izdanje u meču sa olimpijskim šampionkama obeshrabrilo ili još više motivisalo, povezalo, pitali smo selektorku Bojanu Popović.

– Odigrali smo četiri utakmice, pojedine igračice je stigao umor , ali takmičenje je takvo, a djevojke su kroz godine i godine karijere naučile da moraju brzo poraze da prevazilaze i zaborave, ali i da traže pozitivne stvari. To smo valjda naučilil, a ovaj dan ćemo iskoristti maksimalno da se posvetimo Rumuniji i oporavku. Idemo dalje.

Dvicifren broj grešaka protiv Francuske direktno je uticao na poraz, ali i na veliku nesigurnost u napadu. ,,Lavice” su samo dva gola postigle sad evet metara.

– Bilo je puno tehničkih grešaka, a bilo je i neiznuđenih. Četiri, pet golova, od ukupno 27, smo poklonili. A ostale geške su i stvar malo neke žurbe, nediscipline i neiskustva. Tehničke greške su napavile da se ekipa osjeća nesigurno i da bude bez samopouzdanja što se tiče napada. A napad je uticao da se utakmica završi na način kako se završila – kazala je Popović.

Da vam je neko rekao prije prvenstva da će duel sa Rumunijom da odlučuje o polufinalu – da li bi prihvatili?

– Naravno. Imamo dobru šansu da sami riješimo neke stvari i odemo u veliko polufinale koje čekamo mnogo godina. Ova generacija je stasala i uči, još ima mladih i neiskusnih koje nijesu prošle puno, a kroz ovo tamičenje tek prolaze i proživljavaju pobjede i porazi. Djevojke ne treba da se opterećuju važnosti meča, prosto, ponekad, samo priča o narednim utakmicama koje odlučuju o velikim stvarima, pravi dodatni pritisak i zicere koje bi lagano pogodile ne iskoriste. Treba ih opustiti i da budu svoje, ništa drugo.

Popović kaže da nema tajni između dva rivala.

– Rumunija je odlična, sa Holandijom je odigra najbolji meč. To je potpuno nova utakmica sa kojom ćemo znati da se nosimo. Dobro poznajemo i igračice, Kristina Neagu je bila kod nas u Podgorici, Ema Ramusović igra za Bukurešt, protiv mnogih smo igrali kroz Ligu šampiona – nema nepoznanca. Suština je da odgovorimo u onim stvarima u kojima nijesmo uspjeli protiv Francuske – jasna je selektorka.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve