Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Ponovo traže smjenu Dejana Savićevića

Crnogor45ski fudbal je na aparatima, a fudbalski radnici treba da biraju između neuspješnog predsjednika FSCG i još neuspješnijeg fudbalskog sudije.

NVO Fudbalska Crna Gora u potpunosti podržava Fudbalski klub “Sutjeska” i još jednom poziva nadležne institucije da reaguju i pod hitno smijene predsjednika FSCG Dejana Savićevića.

“Fudbalska Crna Gora šalje vapaj svima, jer je fudbal u Crnoj Gori gotovo uništen.Došli smo do toga da se fudbal ne igra za navijače i gledaoce već samo da bi postojao FSCG. Napominjemo da je neko ‘genijalno’ odlučio da se kažnjavaju klubovi da igraju utakmice bez prisustva publike I to dva naša najveća kluba – Sutjeska i Budućnost, zbog kojih dolazi ionako mali broj gledalaca”, navodi se u saopštenju.

Oni apeluju na klubove da se ne dijele, već da unapređuju saradnju.

“Fudbalska Crna Gora apeluje na sve klubove da pospiješe saradnju među sobom, da se ne dijele na naše i njihove da bi se ovaj najpopularniji sport u Crnoj Gori izvukao iz blata. Takođe apelujemo na klubove regije Centar, Jug i Sjever da se ne dijele već da unapređuju saradnju i traže sredstva koja pripadaju razvoju fudbala. Novac koji daje UEFA za razvoj fudbala u Crnoj Gori nije mali i ne primajte po pet hiljada eura, jer FSCG mora da Vam da mnogo više, jer smiješno je sa tom milostinjom odigrati pola sezone a kamoli čitavu”, piše u saopštenju.

Traže da se nadležni utvrde koliko ima sredstava na računu FSCG I kako se troše.

“Fudbalska Crna Gora je ogorčena sa ovim odlukama o podjeli sredstava manjim klubovima koji treba da služe za razvoj fudbala, a ne da ih dovode u situaciju da se gase. Tražimo da nadležni utvrde koliko ima sredstava na računu FSCG I kako se troše. Tražimo od svih fudbalskih radnika, bivših asova i klubova da se digne glas i otjera ova ekipa koja je dovela do dna našeg fudbala”, zaključuje se u saopštenju.

Borba za vlast između neuspješnog predsjednika FS Crne Gore, Savićevića, i neuspješnog fudbalskog sudije isfrustriranoig ličnim neuspjehom, sakrivenog iza NVO Fudbalska Crna Gora, potpomognutom politčkom parijom nekadašnjeg predsjednika Skupštine Crne Gore se nastavlja.

U tom sukobu koji traje godinama fube fudbal, klubovi i fudbaleri, a za crnogorski fudbal već sada je jasno da iz sporta nestanu obje političke i “fudbalske” frakcije koje rade protiv interesa sportissta, odnosno fudbalera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
21.09.2023-22:26 22:26

Postavite ovogo strucnjaka ulicara iz Niksica presjednika Sutjeske Mitrovica umjesto Savicevica!!