Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Disciplinska komisija pokrenula postupak protiv Dečića, Budućnosti i Novakovića

Protiv Tuzana, koji su bili nominalni domaćini derbija, zbog slabe organizacije meča, a protiv Budućnosti zbog prekida meča koji su napravili njeni navijači.

Disciplinska komisija FSCG pokrenula je postupke protiv Budućnosti, Dečića i Izvršnog direktora šampiona Novaka Novaković.

Protiv Tuzana, koji su bili nominalni domaćini derbija, zbog slabe organizacije meča, a protiv Budućnosti zbog prekida meča koji su napravili njeni navijači.

“Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokreće se disciplinski postupak protiv FK Budućnost, zbog nereda koje je izazvala organizovana navijačka grupa „Varvari“ na način što su ubacivali pirotehnička sredstva u igralište, zbog čega je utakmica bila prekinuta i zbog vrijeđanja protivinčkih igrača na nacionalnoj i vjerskoj osnovi”, navodi se u saopštenju Disciplinske komisije.

Novaković je , kako se navodi, vrijeđao sudiju Miloša Savovića nakon meča.

“Pokreće se disciplinski postupak protiv Izvršnog direktora FK Budućnost Novaka Novakovića zbog nesportskog ponašanja, vrijeđanja sudije utakmice Miloša Savovića na utakmici 29. kola Maeridianbet 1.CFL, čime je počinio prekršaj iz člana 58 stav 1 tačka 2 Disciplinskog pravilnika FSCG – dodaje se u saopštenju Disciplinske komisije FSCG.

Glavni sudija utakmice Savović i službena lica pokazali su sinoćelementarno nerazumjevanje fudbala prekidom utakmice koji je trajao 55 minuta i insistiranjem da se isprazne tribine sa navijačima Budućnosti zbog ubacivanja baklji u teren.

To je kolorit mnogih utakmica u Crnoj Gori i regionu, ali i šire i zbog tih događaja se nijesu praznile tribine, jer se fudbal igra zbog navijača.

Uostalom na svim važnijim mečevima na ovim prostorima bakljade, po nekoliko puta, tokom meča su redovni kolorit, i u takvim situacijama sudije sačekaju da se bakljada zavrpi i raziđe dim ukoliko se smanji vidljivost na tereni i poslije toga se utakmica nastavi.

Očigledno su sudija Savović i njegov tim odlučili da izmišljaju “toplu vodu” na crnogorskim terenima.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve