Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Pobjeda nakon dramatične borbe: Budućnost Voli slavila nad Cedevita Olimpijom

'Plavi' su slavili nakon izuzetno uzbudljive i nezvjesne predstave, koju je obilježio Alfa Kaba

Košarkaši Budućnost Volija savladali su u četvrtom kolu ABA lige u “Morači” ekipu Cedevita Olimpije, rezultatom 80:74 (21:15, 18:24, 21:20, 20:15).

‘Plavi’ su slavili nakon izuzetno uzbudljive i nezvjesne predstave, koju je obilježio Alfa Kaba. Pritom, ekipa Cedevita Olimpije večeras se u “Morači” predstavila kao sastav koji će ove sezone biti izuzetno konkurentan u regionalnom šampionatu.

Podgorički sastav je tokom prvog dijela meča imao i dvocifrenu prednost, no od sredine drugog kvartala pa gotovo do samog kraja gledali smo velikuborbu. Utisak je, ipak, da je Budućnost Voli večeras slavila sasvim zasluženo.

Predvođena Kabom, Budućnost Voli ušla je odlično u večerašnji meč, pa je nakon prvog kvartala imala prednost od šest poena razlike (21:15). No, u sljedećem smo kvartalu vidjeli pad u igri domaćih, što su njihovi suparnici iskoristili na najbolji način i pri odlasku na odmor bilo je neriješeno – 39:39.

Nakon takvog prvog poluvremena, očekivao se uzbudljiv i neizvjestan nastavak, što se i dogodilo.

U trećoj četvrtini uglavnom je na snazi bio egal, tako je i bilo tokom dužeg toka završnog kvartala, da bi pet minuta prije kraja ‘plavi’ pogocima Bel-Hejnsa i Kabe, uz seriju 6:0, stigli do osam poena razlike (73:65). Uslijedila su gotovo dva minuta tokom kojih je bilo mnogo grešaka na obje strane, ali su gosti, uz jedno atraktivno zakucavanje Alibegovića, tri minuta prije kraja uspjeli da priđu na 73:69.

Igrači Cedevita Olimpije pokušali su u finišu trojkama da stignu do egala, ali nijesu uspjeli u tome.

U redovima Budućnost Volija najzapaženiji je bio Kaba, koji je uz 18 poena upisao i devet skokova. Identičan poenterski učinak imao je i Fil But. Kod gostiju je najefikasniji bio Džošua Adams (20).

Tabela: Partizan 3-0, FMP 3-0, Budućnost 3-1, Crvena zvezda 2-0, Zadar 2-1, Igokea 2-1, Mornar 2-1, Cedevita Olimpija 2-1, SC Derbi 1-2, Cibona 1-2, Borac 0-3, Mega 0-3, MZT 0-3, Split 0-3.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve