Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Petar Porobić pregovara sa Primorcem

Iskusnom stručnjaku već duže vrijeme smeta dugo izbivanje iz domovine i odvojenost od porodice, tako da je ponuda Primorca veoma primamljiva.

Prvi selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Petar Porobić je na pragu povratka u domovinu i mogao bi od oktobra da preuzme kormilo Primorca

Porobić je već više od jedne decenije izvan Crne Gore, a nedavno je započeo razgovore o povratku u Primorac za koji je igrao dugi niz godina tokom 70-tih i 89-tih godina prošlog vijeka.

Iskusnom stručnjaku već duže vrijeme smeta dugo odsustvovanje iz domovine i odvojenost od porodice, tako da je ponuda Primorca veoma primamljiva.

U Kotoru su odlučni da nakon dugog niza godina gledanja u leđa Jadranu povrate primat u crnogorskom vaterpolu i prekinu dominaciju Novljana. Zbog toga su odlučili da svog nekadašnjeg vaterpolistu dovedu na klupu bivšeg šampiona Evrope i krenu ponovo ka regionalnom i evropskom vrhu.

Porobić je trenersko ime stekao u Jadranu sa kojim je osvajao titule nekadašnje državne zajednice, igrao finalni turnir Evrolige, ali i kao selektor SCG, a potom i Crne Gore.

Iskusni stručnjak ima ogromne zasluge i što su svi najbolji crnogorski vaterpolisti, nakon referenduma, sa izuzetkom Andrije Prlainovića, prihvatili da igraju za Crnu Goru i pored činjenice da su mogli da biraju i imali ponude drugih reprezentacija.

Porobić je donedavno bio selektor reprezentacije Kine, trenutno je do septembra angažovan u SAD, a od oktobra trebalo bi da preuzme brigu o kotorskom velikanu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve