Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Petar Mijović: Nemamo više pravo na kiks

Trener Budućnost Petar Mijović kaže da je meč sa Grcima jedan od najvažnijih u sezoni na evropskoj sceni.

Košarkaši Budućnosti sjutra dočekuju Aris u okviru šestog kola Evrokupa, a obje ekipe u prethodnih pet mečeva su ostvarile po dvije pobjede i tri poraza i ne mogu biti zadovoljne ostvarenim.

Trener Budućnost Petar Mijović kaže da je meč sa Grcima jedan od najvažnijih u sezoni na evropskoj sceni.

“Plavi” su za vikend dugo bili u igri protiv Crvene zvezde, na kraju se poraženi, ali igra ohrabruje.

“Protiv Zvezde smo dokazali da možemo da igramo u jednom dobrom broju minuta, da igramo sa vrhunskim ekipama na ozbiljnom nivou. Međutim ta utakmica je iza nas, novi dan i priprema, iako se trudimo da ne dijelimo utakmice na manje važne i važne, za možda i najvažniju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone”, istakao je Mijović.

Džakori Vilijams će ponovo biti snaga Budućnost u reketu, Foto: ABA

On je istakao da je Aris posebno kvalitetan u spoljnoj liniji.

“Nemamo pravo na kiks u Evrokupu, pogotovo nemamo pravo na kiks na domaćem terenu a dolazi nam ekipa Arisa koja igra dosta tvrdo i na mali broj poena. Igraju jako zahtjevnu fizičku košarku, imaju svoj kvalitet i talenat, posebno u spoljnoj liniji gdje ih predvodi grčki reprezentativac Bohoridis i američki bek Galinat. Mislim da će biti jako značajno da u defanzivi budemo na nivou nekih prethodnih utakmica koje smo odigrali dobro”, rekao je Mijović.

Imao je poruku i za navijače…

“Vjerujem da će to u krajnjem da odluči situaciju, odluči ishod utakmice koja je jako važna i zbog toga bih želio da pozovem navijače da u što većem broju dođu, da nam pomognu jer do ovog momenta ove sezone nismo igrali važniju utakmicu.”

Meč u “Morači” Budućnost Voli – Aris igra se sjutra od 19 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve