Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Prva pobjeda nad Cedevitom otkad se takmičimo u ABA ligi

“Čestitam igračima od sveg srca, kod mene je uvijek tako: oni dobijaju utakmice, ja ih gubim"

Košarkaši Mornara nakon velikog preokreta savladali su sinoć Cedevita Olimpiju pred svojim navijačima i došli do treće pobjede u ABA ligi.

Foto: Mornar/Media pro

Trener Barana Mihailo Pavićević kazao je da je ova pobjeda jako bitna za njegovu ekipu.

“Ovo je za nas velika pobjeda, iz mnogo razloga. Prvi i osnovni jeste taj što je ovo naša prva pobjeda na Cedevitom od kad se takmičimo u ABA ligi i to u momentu kad se ona nalazi na čelu tabele, bez poraza. I kad ima izuzetno jaku ekipu. Drugi za mene, mnogo bitniji, lični razlog, jeste taj što je pobjeda došla u pravom trenutku, poslije nekoliko naših blijedih, da ne kažem mnogo loših utakmica, što se tiče i igre i rezultata. Imali smo po povratku iz Rusije duge sastanke, analize, razgovore… Ne znam da li je to urodilo plodom, malo sam se uplašio u prvom poluvremenu da je bilo možda kontraproduktivno, da još više budemo u grču. Vidjeli ste, bili smo stisnuti, bez ideje u napadu, dali smo 29 poena u prvom poluvremenu, imali 12 izgubljenih lopti”, istakao je Pavićević.

Ipak, poslije pauze, stvari na terenu su se preokrenule.

“U poluvremenu sam rekao mojim igračima da me prvo poluvrijeme ne interesuje, sad počinjemo utakmicu, ne želim da vidim grč kod bilo koga. Dajte sve od sebe, unutra smo, u igri smo. Odigrali smo jedno fantastično drugo poluvrijeme, odbrambeno ubedljivo najbolje ove sezone, u napadu pametno, jednostavno nismo srljali, nismo išli na individualne akcije, uglavnom smo gledali da iz izrađenih situacija poentiramo i da iskoristimo neke njihove igrače koji su slabiji u odbrani.”

Na kraju je zasluge za uspjeh pripisao svojim izabranicima.

“Čestitam igračima od sveg srca, kod mene je uvijek tako: oni dobijaju utakmice, ja ih gubim. Voljni momenat je bio vidljiv kod svih. S ovim skorom u ABA ligi sam trenutno zadovoljan. Lukoviću je ovo, sigurno, ove godine ubjedljivo najbolja partija. Drago mi je da je neke moje kritike na njegov račun shvatio dobronamjerno. Markota je iskusan igrač koji sve podređuje ekipi, dao je poene kad je trebalo, sve je u odbrani radio kako je trebalo. Čestitam i ekipi Cedevite na pravoj muškoj, fer borbi”, zaključio je Pavićević.

Mornar će sljedećeg petka gostovati FMP-u.

Izvorcdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve