Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Partizanu vječiti derbi i jesenja titula

Crvena zvezda je bila veliki favorit, bez obzira što je Partizan bio domaćin, čak su njenji  fudbaleri licitirali sa brojem golova koji će postići, ali igrom na terenu ništa od toga nijesu opravdali.

Fudbaleri Partizana pobijedili su Crvenu zvezdu u 171. vječitom derbiju na svom stadionu sa 2:1 i na taj način osvojili jesenju titulu u Superligi Srbije.

Crvena zvezda je bila veliki favorit, bez obzira što je Partizan bio domaćin, čak su njenji  fudbaleri licitirali sa brojem golova koji će postići, ali igrom na terenu ništa od toga nijesu opravdali.

U prvom poluvremenu Crvena zvezda je bila blago agresivnija u polju, ali Partizan konkretniji i stvorio nekoliko šansi iz kojih je mogao da povede.

I kada se činilo da će se na odmor otići bez golova, Milan Rodić je oborio Aranđela Stojkovića, u prvi mah pokazan je korner, ali nakon reakcije VAR-a Minaković je pokazao na bijelu tačku.

Bibras Natho je šutirao u golmanov desni ugao, Omri Glazer otišao u suprotnu stranu i Partizan je poveo sa 1:0.

Prije toga obje ekipe mogle su da povedu, čak je i Mijatović postgao pogodak, ali iz ofsajda u 26 minutu.

U drugom poluvremenu opet je Zvezda imala blagu inicijativu, ali je Partizan bio konkretniji. U strijelce su se mogli upisati Zahid i Saldanja, na jednoj strani, a Hvang na drugoj, ali je ostalo 1:0, s tim da je Saldanja propustio najizgledniju priliku.

Zahid je presjekao loptu blže sredini terena, odigrao pas prema Saldanji koji je pravovremeno utrčao u praan prostor i pogodio suprotan ugao Zvedinog gola za 2:0.

Crvena zvezda je u 70. minutu smanjla na 2:1 nakon što je Bukari ubacio loptu u peterac Partizana, Endijaj je bio najbrži i pogodio mrežu.

Do kraja utakmice Zvezda je napadala, ali bez velikih šansi. Kanga je iz slobodnog udarca sa 25 metara bio najbliži golu, a nakon šuta Kange u 85. minutu Mijatović je ponovo postigao gol iz ofsajda. Nikolić je propustio priliku da stavi tačku na pobjedu, bio je sam pred Glazerom, ali je njegov lob otišao pored gola.

Minaković je dozzvolio da se igra i 98. minut bez razloga, a Katai je u tim trenucima sa tri metra prebacio glavom mrežu Partizana.

Partizan na svom stadionu nij poražen od Crvene zvezde više od osam godina, a uoči večerašnje utakmice Bukari je rekao da je njegov tim bolji za četiri gola od Partizana i da je realan reultat 4:0. Bukari nije mnogo pokaao na terenu u vječitom derbiju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve