Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Partizanu i nekoliko minuta dovoljno za trijumf

U finiš utakmice ušlo se sa neriješenim rezultatom, ali je u posljednjih 10 minuta Partizan zaigrao nešto čvršće u odbrani i pobijedio sa 89:78 (25:25, 16:18, 16:24, 22:11).

Košarkaši Partizana pobijedili su u drugom četvrtfinalnom meču Superkuša Admiralbet ABA lige ekipu Mege, iako su u većem dijelu utakmice igrali opušteno i bez žara.

U finiš utakmice ušlo se sa neriješenim rezultatom, ali je u posljednjih 10 minuta Partizan zaigrao nešto čvršće u odbrani i pobijedio sa 89:78 (25:25, 16:18, 16:24, 22:11).

Najbolju igru Partizan je pružio u prvih pet minuta druge četvrtine kada su se izabranici Željka Obradovića rastrčali po parketu, ali i raspucali, pa su pljuštale trojke iz svih pozicija i veoma brzo se od 25:25 stiglo do 49:33.

U tim trenucima raspucao se Džejms Naneli koji je za kratko vrijeme ubacio tri trojke i stigao do 13 poena.

U završnici četvrtine Partizan je spustio gas i Mega je to iskoristila da smanji prednost, a potom i u trećoj četvrtini stigne do izjednačenja.

Ipak, u posljednjoj dionici evroligaš je ponovo zategao odbranu i stigao do pobjede i polufinala Superkupa u kojem ga čeka Igokea.

Poznato je da Podgorica ima veliki broj navijača Partizana, ali i pravih poznavaoca košarke, što su gledaoci pokazali i na početku utakmice u “Morači”.

Publika  je ovacijama dočekala najtrofejnijeg evropskog trenera, Željka Obradovića, ali i Aleksu Avramovića, koji je dočekan uz povike – “MVP”.

Partizan je rema očekivanju imao veliku podršku sa tribina, a navijači su aplauzom pozdravili i nekadašnjeg igrača “crno-bijelih” Novicu Veličkovića, koji je sada tim-menadžer Mege.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve