Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Partizan: Plej of pred publikom, ili proglasiti trenutnu tabelu kao konačnu

Beogradski klub se zalaže za opciju igranja plej ofa, pred gledaocima

Košarkaški klub Partizan smatra da sezona u ABA ligi treba, ako to uslovi dozvole, da se završi na način na koji je planirana na njenom početku.

KK Partizan, Foto: Partizan Niš

To znači da se beogradski klub zalaže za opciju igranja plej ofa, pred gledaocima.

“Završetak sezone u formatu kako je prvobitno i zamišljeno u trenutku kada je ona prekinuta, Partizan smatra jedinim sportskim i potpuno ispravnim rješenjem. Dakle, ukoliko se situacija stabilizuje u dogledno vrijeme i ako vlasti dozvole da se sportski događaji u zatvorenom prostoru igraju uz prisustvo publike. Za Partizan NIS, ovo je jedini potpuno ispravan put kojim bi se odredio konačan poredak u ABA ligi. Između ostalog, o zadržavanju formata takmičenja u postavljenim okvirima kao prvom izboru, nedavno je govorio i prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu, čiji stav po ovom pitanju, kao liga koja je vezana za Evroligu i Evrokup, klubovi regionalnog šampionata trebaju slijediti”, saopšteno je iz Partizana.

U taboru lidera ABA lige u trenutku prekida sezone smatraju da, ako ne bude uslova za nastavak ABA lige, treba vrednovati ostvarene rezultate i poštovati pozicije klubova u trenutku suspenzije sezone.

Inače, za sjutra je zakazana video konferencija klubova ABA lige na kojoj će se govoriti o opcijama za završetak sezone.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve