Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikola Tanasković vjeruje da će “Morača” biti neosvojiva u plej-ofu

Naš šampion je oba puta u ABA ligi pobijedio ekipu Zadra, pa zbog toga i prednosti domaćeg terena u eventualnoj majstorici ima ulogu favorita u četvrtfinalu plej-ofa.

Crna Gora, odnosno Podgorica, će i ove sezone imati dva kluba u četvrtfinalu Admiralbet ABA lige – Budućnost Voli i SC Derbi.

Prva će na teren ekipa Budućnosti koja na svom parketu u 13. aprila dočekuje ekipu Zadra koji ove sezone pokazao da je veoma neugodan protivnik.

Naš šampion je oba puta u ABA ligi pobijedio ekipu Zadra, pa zbog toga i prednosti domaćeg terena u eventualnoj majstorici ima ulogu favorita u četvrtfinalu plej-ofa.

“Zadar je jako neugodna ekipa, jer na svakoj poziciji imaju visokog igrača. Jako su agresivni i imaju Luku Božića koji igra fenomenalno i ove godine. Spremamo se i pripremamo da izađemo i pokažemo da možemo ponovo da ih savladamo kao u prethodna dva meča. Prvaci su Hrvatske, nećemo ih potcijeniti”, kazao je krilni centar Budućnosti Nikola Tanasković.

Četvrtfinale plaj-ofa igra se na dvije dobijene utakmice, prva u subotu u “Morači”, a revanš 19. aprila u Zadru.

“Moramo da od starta krenemo sa velikom energijom, agresivno i pokažemo Zadru da je “Morača” neosvojiva u “plej-ofu”. Rivalima moramo da stavimo do znaja da je to naš teren. I očekujemo da i publika dođe u velikom broju, ispuni tribine i da nam vjetar u leđa”, zaključio je Tanasković.

Pobjednik duela Budućnost – Zadar igraće u polufinalu boljeg iz mečeva između Partizana i Igokee.

Drugi crnogorski učesnik plej-ofa, SC Derbi igra u četvrtfinalu protiv Crvene zvezde u seriji koja počinje 15. aprila. SC Derbi je i prošle sezone u četvrtifnalu igrao protiv najboljeg iz regularnog toka ABA lige, tada je to bio Partizan, i bio je na jendu loptu od senzacije i eliminacije aktuelnog šampiona već nakon dvije utakmice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve