Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Odbrana odvela u poraz

Španija je postigla čak 14 golova, isto toliko puta je imala i prednost igrača više, ali je samo šest puta realizovala igračku prednost u bazenu.

Crna Gora je poražena od Španije u drugom kolu Evropskog prvenstva, tako da će u posljednjem kolu protiv Hrvatske pokušati da izbori direktan plasman u četvrtfinale, ali su šanse da se zvanični šampion iznenadi u Gružu male.

Španija je postigla čak 14 golova, isto toliko puta je imala i prednost igrača više, ali je samo šest puta realizovala igračku prednost u bazenu.

Dobra odbrana sa igračem manje, nije odnijela i rezultat, pošto je primljen veliki broj golova sa izjednačenim snagama u bazenu, a utakmica će ostati upamćena po golu golmana Agirea, kada je u finišu prve četvrtine sa svog gola pogodio mrežu “zaspalog” Petra Tešanovića.

“Odigrali smo dobru utakmicu. I u početku je bilo dobro, iako nismo koristili prilike. Poslije smo kod rezultata 10:10 napravili neke greške koje se ne prave, ali smo imali dosta igrača sa tri lične i bili smo hendikepirani. Vjerovali smo da možemo da dobijemo i mislim da smo se podigli u odnosu na prvu utakmicu protiv Francuske”, istakao je Gojković.

Naša selekcija ima još uvijek teoretske šanse da obezbijedi četvrtfinale, ali bi za to bila neophodna pobjeda protiv Hrvatske i trijumf Španije protiv Francuske.

“Čeka nas još jedan tim na nivou Španije, koji je pokriven na svim pozicijama. Moramo da budemo na maksimumu da bismo došli u situaciju da slavimo u tom meču. Treba da vjerujemo kao što smo vjerovali protiv Španije, pristup mora da bude isti”, zaključio je Gojković.

Aleksa Ukropina, Stefan Vidović i Marko Mršić postigli su po tri gola protiv Španije u drugom kolu Evropskog prvenstva, ali to nije bilo dovoljnom da se savlada veliki rival koji je imao izuzetno raspoloženog Alvara Granadosa, koji je postigao pet golova.

Ukropina vjeruje da je Crna Gora utakmicu izgubila zbog slabe igre u odbrani, što je posebno bilo primjetno u trenucima kada su snage u bazenu bile izjednačene.

 

“Bila je muška utakmica, dosta gruba i sa mnogo isključenja. Sve vrijeme smo gubili i stizali prednost protivnika, ali odbrana je bila slabiji dio tima – primili smo mnogo golova za ovaj nivo takmičenja. Kada primite 14 pogodaka onda se ozbiljne ekipe kakva je Španija teško pobjeđuju”, istakao je ljevoruki Ukropina.

Mršić je bio fantastičan u napadu.

“Vidjeli smo da možemo i idemo dalje, glavu gore. Moglo je da bude drugačije – na 10:10 smo imali napad za preokret, poslije i šansu da izjednačimo. Hrvatska? Spremićemo se i idemo na pobjedu. Ništa manje od toga”, jasan je mladi vaterpolista Primorca.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve