Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Od Ćavijeve najave odlaska Barselona nema poraz, može li legenda da se predomisli?

I dok nade navijača tinjaju, Ćavi naglašava da se do sada ništa nije promjenilo

Fudbaleri Barselone nalaze se u sjajnoj seriji nakon što su sinoć slavili protiv Las Palmasa sa 1:0.

Katalonski klub je u seriji od pet utakmica na kojima nije primio gol, a u posljednjih devet nisu osjetili gorčinu poraza (sedam pobjeda i dva poraza).

U Ligi šampiona su izbacili Napoli, i vjeruju da će moći da izađu na kraj i sa Paris Sen Žermenom u četvrtfinalu.

Ono što je indikativno je da dobra serija Barselone je krenula od najave njihovog trenera i igračke legende kluba Ćavija da napušta klub na kraju sezone.

Od tog trenutka Barsa ne zna za poraz, a navijači su počeli da vjeruju da i dalje mogu da pomrse Realu račune u La Ligi dok je u Ligi šampiona i dalje sve otvoreno.

NJihov najveći rival ima pet bodova prednosti i utakmicu manje, ali noćas imaju neugodnog protivnika u Atletik Bilbau, dok već iduće nedjelje je na programu “El Klasiko”.

Uz svo novonastalo stanje na terenu i svlačionici katalonskog kluba, navijači se nadaju i da će Ćavi da se predomisli i ostane na klupi i naredne godine.

Sa njim su prošle sezone osvojili špansko prvenstvo, on je u prvi plan gurnuo novu generaciju super talentovanih tinejdžera, pa s enadaju da će saradnja da se nastavi.

Posljednji primjer je Pau Kubarsi, dječak koji je u januaru napunio 17 godina, a koji je postavljen u odbrani pored Arauha, što je omogućilo i taktički manevar sa pomjeranje Kristensena na poziciji zadnjeg veznog.

I dok nade navijača tinjaju, Ćavi naglašava da se do sada ništa nije promjenilo.

“Do sada se ništa nije promjenilo, ali ni ne razmišljamo o tome, već samo o narednoj utakmici. Imamo desez dana da se pripremimo za PSŽ, važno je da se ekipa podigla. O mom statusu ne pričamo, ali svakako da je bolji scenario u kom ostajem trener do kraja sezone, nego da sam dobio otkaz”, kroz osmjeh je kazao trener Barselone.

Navodno u akciju “Ostanak Ćavija” se uključio i predsjednik kluba Đoan Laporta koji sprema značajno veći transfer budžet za Barselonu u odnosu na ovu sezonu kada su potrošili svega četiri miliona i to na Oriola Romeua.

Gundogan je stigao kao slobodan igrač, Žoao Feliks i Kanselo na pozajmicu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve