Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Novo kolo CFL: Dečić cilja novu trojku

Dečić će večeras (21 h) ugostiti Iskru, ekipu sa kojom je prošle sezone vodio bitku za finale Kupa i za treće mjesto. Učesnici kvalifikacija za Ligu konferencija imaju poseban motiv – Tuzani nakon dobrog starta i trijumfa u Baru protiv Mornara žele da u derbiju dokažu spremnost za velike stvari, dok Danilovgrađani imaju premijeru

Produžen vikend u crnogorskom klupskom fudbalu – dvije utakmice 2. kola Meridianbet 1. CFL igraju se u subotu veče (21 h), a tri meča na programu su u neđelju.

Rundu domaćeg prvenstva otvoriće Dečić i Iskra, odnosno Rudar i Mornar. Sljedeće noći sastaće se Sutjeska – Jezero (20 h), Petrovac – Budućnost (21 h) i Arsenal – Jedinstvo (21 h).

Derbi nosi posebnu ulogu

Dečić će večeras (21 h) ugostiti Iskru, ekipu sa kojom je prošle sezone vodio bitku za finale Kupa i za treće mjesto. Učesnici kvalifikacija za Ligu konferencija imaju poseban motiv – Tuzani nakon dobrog starta i trijumfa u Baru protiv Mornara žele da u derbiju dokažu spremnost za velike stvari, dok Danilovgrađani imaju premijeru.

Tuzani u Baru nijesu blistali, ali su odradili posao. Sada, nakon dodatnih sedam dana, svi u taboru Tuzana očekuju da će Dečić izgledati još bolje, a nova ,,trojka“ već na startu sezone podigla bi samopouzdanje i raspoloženje.

– Meč protiv Mornara bio je specifičan iz više razloga. Nakon kratkih priprema i mečeva na evropskoj sceni trebalo je odmah da se fokusiramo na domaće prvenstvo. Nije bilo lako, a Mornar ima dobru ekipu, dodatno pojačanu, a baš zbog toga, taj trijumf na startu nam mnogo znači. Sigurno da ćemo tek biti pravi, a ta pobjeda donijela je mirnoću, dobro raspoloženje i sa još više samopouzdanja sada očekujemo meč sa Iskrom – rekao je univerzalac u timu Dečića Jovan Nikolić.

Iskra je na startu kvalifikacija za Ligu konferencija zaustavljena od Ljačija. Tuzani su, ipak, svjesni da su Danilovgrađani od tada imali dovoljno vremena da se dodatno spreme, uigraju…

– Iskra je dosta mijenjala tokom pauze. Sigurno da će sada djelovati bolje nego u evropskim mečevima. Spremali smo se prethodnih dana, svjesni da su opasni, da imaju izuzetno dobre i kvalitetne pojedince, ali mislim da nas ne mogu iznenaditi. Prvih nekoliko mečeva na otvaranju sezone uvijek su teški, specifični nakon priprema i sigurno da će i ovo biti zahtjevan duel za nas, ali vjerujem da možemo do pobjede – naglasio je Nikolić.

Nakon odlaganja utakmice iz prvog kola protiv Budućnosti, Iskra će imati premijeru na Tuškom polju, gdje će odmjeriti snage sa jednim od pretendenata na titulu. Ali, sudeći po atmosferi u taboru Danilovgrađana, to neće obeshrabriti izabranike Milivoja Novovića da ponovo stave do znanja crnogorskoj fudbalskoj javnosti da im je mjesto u gornjoj polovini tabele i da će nastojati da ponove uspjeh iz prethodne sezone, tačnije da po treći put izbore plasman na međunarodnu scenu.

– Odlaganje meča sa Podgoričanima nije nam poremetilo koncepciju. Iskoristili smo kraću pauzu da uigramo raspoloživi kadar s obzirom na to da su se neki pojedinci kasnije priključili prvom timu. Uspjeli smo u tome, tako da potpuno spremni izlazimo na megdan favorizovanom domaćinu. Bolje rečeno, mi ćemo kao i do sada hrabro, agresivno i maksimalno koncetrisani uz sav respekt prema renomiranom protivniku adekvatno odgovoriti njihovim namjerama da uvećaju bodovni saldo. Imamo snage i kvaliteta da odgovorimo prvom, možda i najvećem izazovu u ovoj sezoni – rekao je Novović, koji će imati na raspolaganju sve potencijalne prvotimce.

Za njega Dečić je, takođe, na neki način sportski dužnik jer je slavio protiv Iskre dva puta, jednom u prvenstvu i u polufinalu Kupa.

– Nastojaćemo da se revanširamo istom mjerom. To podrazumijeva ofanzivnu strategiju i presing od prvog do posljednjeg zvižduka sudije, naravno uz neophodnu dozu opreza i čvrst bedem ispred Kordića – dodao je Novović.
Korona poremetila Rudar

Korona virus desetkovao je Rudar uoči utakmice sa Mornarom.

Pozitivni na testu bili su trener Srđan Nikić, te igrači Irfan Šahman i Ljubomir Pejović, dok nekoliko prvotimaca čeka rezultate PCR testa.

Pitanje je sa kakvim će sastavom Pljevljaci dočekati Barane nakon što je odbijen njihov zahtjev da se utakmica odloži.

– Imamo mnogo problema u pripremi utakmice. Dosta članova ekipe se požalilo na tegobe – povišenu temperaturu, malaksalost, bol u mišićima… Šef i par igrača su pozitivni na kovid, a nekoliko momaka očekuje rezultate testa. Rečeno nam je da moramo da igramo, ali još ne znamo koja će ekipa izaći protiv Mornara – rekao je ofanzivni vezista Miloš Zečević.

Pljevljaci su izgubili na premijeri protiv Jezera u Beranama, a Mornar kod kuće od Dečića.

– Bićemo oslabljeni sigurno, ali ko god da izađe na teren – vjerujem da će dati maksimum. Dolazi nam ozbiljna ekipa. I Mornar želi do bodova. Opasni su, posjeduju kvalitet na svim pozicijama i nema sumnje da će biti teško. Kada nastupamo na svom terenu – pobjeda je imperativ. Ali, u sadašnjim okolnostima dobro je sve osim poraza – kazao je Zečević, koji se takođe požalio na simptome koji ukazuju na koronu.

Fudbaleri Mornara ostavili su dobar utisak protiv Dečića na premijeri nove sezone, ali su poraženi od Tuzana, pa će prve bodove tražiti protiv Rudara u Pljevljima. Mornar je novu sezonu dočekao u nešto izmijenjenom sastavu, stiglo je par pojačanja, čime su čelnici barskog prvoligaša pokazali da će ovaj tim opet imati velike ambicije.

– Očekuje nas zahtjevno gostovanje Rudaru. Pljevljaci nijesu dobro otvorili sezonu, pa će imati dodatno moranje protiv nas. Očekujem ofanzivni Rudar, ali bez obzira na sve, razmišljamo samo o sebi, svjesni da ako odigramo kao što možemo sigurno da treba da budemo optimisti – naglasio je napadač Barana Boško Guzina.

Mornar će biti bez ofanzivca Aleksandra Vujačića, ali i pored toga Barani žele da napadnu rivala.

– Nećemo se braniti, idemo da otvorenom igrom pokušamo da ostanemo neporaženi. Imamo dobru ekipu, prva kola su specifična, ali znamo da bi nam pozitivan rezultat značio iz više razloga – objasnio je Guzina.

Raspored

Tuzi: Dečić – Iskra (21 h)
Pljevlja: Rudar – Mornar (21 h)

Neđelja

Nikšić: Sutjeska – Jezero (20 h)
Petrovac: Petrovac – Budućnost (21 h)
Kotor: Arsenal – Jedinstvo (21 h)

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve