Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković prvo na Kovačevića, u polufinalu protiv Alkaraza ili Cicipasa

U polufinalu Rolan Garosa Novaka Đokovića očekuje duel protiv Karlosa Alkaraza ili Stefanosa Cicipasa.

Današnjim žrijebom u Parizu određeni su rivali na Rolan Garosu, a najbolji srpski teniser prvi korak na francuskom Grend Slemu napraviće protiv američkog predstavnika Aleksandra Kovačevića, koji ima porijeklo sa naših prostora.

Prvi susret sa nekim od nosilaca Đoković bi mogao da ima na trećem koraku kada mu se put potencijalno ukršta sa Alehandrom Davidovič Fokinom, dok su na strani žrijeba na kojoj su pored njega još i Andrej RubljevKarlos Alkaraz Stefanos Cicipas.

Potencijalni susret sa Alkarazom, trenutno prvim reketom svijeta, Đokovića očekuje u polufinalu, a na drugoj strani kostura su Kasper RudHolger RuneJanik Siner Danil Medvedev.

Kada su u pitanji preostali srpski predstavnici Dušan Lajović je imao najpovoljniji rasplet te će takmičenje na grend slemu početi Žižen Žanga, dok znatno teži posao očekuje Filipa Krajinovića čiji je rival na premijeri Frensis Tijafo, dok je rival Lasla Đerea Andrej Rubljov.

Podsjetimo, prošlogodišnji osvajač Rolan Garosa Rafael Nadal odustao je od takmičenja, pa je Đoković u prilici da se eventualnim trofejem osami na vrhu liste tenisera po broju grend slemova. Trenutno Srbin i Španac dijele prvo mjesto sa po 22 titule.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve