Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nova pravila: Šampion ABA lige od naredne sezone nema sigurno mjesto u Evroligi

Navodi se da će se u Evroligi takmičiti 18 klubova, ali da je promijenjen način na koji će se sticati pravo učešća u Evroligi

Šampion ABA lige od naredne sezone (2020/21) neće imati zagarantovano mjesto u Evroligi, odlučeno je na sastanku u Minhenu.

Foto: Casino.org

Navodi se da će se u Evroligi takmičiti 18 klubova, ali da je promijenjen način na koji će se sticati pravo učešća u Evroligi.

“Od naredne sezone domaće lige više neće biti kvalifikacione, pa tako ni šampion ABA lige neće imati obezbjeđeno mjesto među najboljima. Četiri mjesta koja su bila rezervisana za prvaka ABA lige i najbolje timove Španije, Njemačke i VTB lige, ne računajući vlasnike A licence, biće pretvorene u tri specijalne pozivnice i direktan plasman i za finalistu Eurokupa”, piše u saopštenju.

Navodi se da će Evroligu u sezoni 2020/21 igrati klubovi sa A licencom Real, Barselona, Baskonija, Fenerbahče, Efes, Panatinaikos, Olimpijakos, CSKA, Makabi, Žalgiris i Armani), dva sa dvogodišnjom (Bajern, Asvel) i tri sa jednogodišnjom specijalnom pozivnicom .

Učestvovaće i dva kluba iz Eurokupa, šampion i vicešampion.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve