Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

PUKLA BRUKA U ISTANBULU: Crvena zvezda nije ni pokušala da pomogne Partizanu

Efes je od starta imao rezultatsku prednost i veoma ubjedljivo pobijedio anemičnu Crvenu zvezdu sa 100:55 (15:11, 30:20, 31:13, 24:11) koja nije ni pokušala da pomogne gradskom rivalu.

Košarkaši Efesa igraće u plej-inu pošto su večeras u Istanbulu kao domaćini pobijedili Crvenu zvezdu i na taj način obezbjedili plasman među 10 najboljih evropskih ekipa.

Efes je od starta imao rezultatsku prednost i veoma ubjedljivo pobijedio anemičnu Crvenu zvezdu sa 100:55 (15:11, 30:20, 31:13, 24:11) koja nije ni pokušala da pomogne gradskom rivalu.

Kako se i odnosila prema posljednjoj utakmici u Evroligi ove sezone tako je i prošla u Tursko košarkaškim debaklom koji se rijetko viđa, pošto je Efes u 36. minutu vodio sa 92:44.

Uzalud se proteklih dana u srpskim medijima vodila polemika da li Crvena zvezda treba da igra za sebe ili za Partizan, kada se i prije posljednjeg kola znalo da ukoliko bude meč odluke da će “puleni” Nebojše Čovića igrati protiv vječitog rivala.

Crvena zvezda je večeras u Istanbulu djelovala komično, kao cirkuska ekipa koja je došla na ekskurziju da razgleda znamenitosti Bosfora i slučajno zalutala u košarkašku dvoranu, a kao rezultat je i brukanje na košarkaškom parketu kakvo se rijetko viđa.

Pojedini srpski mediji su čak “nagovarali” Crvenu zvezdu da savlada Efes kako bi Partizan imao teške mečeve u plej-inu, a potom i eventualno protiv Real Madrida i na taj način izmoren igrao plej-of ABA lige.

Ipak, meč u Istanbulu pokazao je da Crvena zvezda nema kvalitet,ali ni klupski karakter za ozbiljniji iskorak u Evropi.

“Asovi” Crvene zvezde su se čak pri minusu od 40 poena pobili na parketu sa košarkašima Efesa, pa su isključeni kod domaćina Džound, te Bolomboj u timu gostiju iz Beograda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve