Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Jegulja i mornari su bili stvoreni jedno za drugo

Mornar je do finala stigao sa četiri pobjede (Radnički (1:0), Mogren (7:0), Ulcinj (16:0), Arsenal (8:0), jednim porazom (Lovćen 1:0), a u finalu su izgubili od domaćeg Dinama (4:0), pa su se morali zadovoljiti srebrom. Na turniru je briljirao tada 17-godišnji Dragoje Leković, koji je već 1985. zadužio opreme Budućnosti , a kasnije ie bio član Crvene zvezde, Mogrena, Kilmarnoka, Sporting Hihona, Malage, AEK Larnake i Part Glorije

Mornar je kroz istoriju imao kvalitetne mlađe selekcije, ali će se stari ljubitelji fudbala u Baru uvijek sjetiti omladinske selekcije “mornara” koja je gurala loptu 1984. godine.

Omladinci Mornara 1984, Foto: Dnevne novine

Svoje velike domete su nagovijestili na “Terniru Prijateljstva” u Pančevu 1984. Tada su osvojili drugo mjesto, a Barana je predstavljala družina sa fotografije.

GORNJI RED: Dragoje Leković, Vasilije Milošević (trener), Zdravko Milić, Božidar Petranović, Bećo Begzić, Neven Leković, Slavko Polović, Nikolai Vukoslavčević, Vukić Pantović, Vojo Radonjić (fizioterapeut), Dževad Rastašer.

DONJI RED: Jugoslav Vučinić, Vladimir Vučković, Petar Macanović, Gavro Ugrenović, Skender Bišević, Bećir Kolar, Zoran Perović, Goran Đurnić.

Mornar je do finala stigao sa četiri pobjede (Radnički (1:0), Mogren (7:0), Ulcinj (16:0), Arsenal (8:0), jednim porazom (Lovćen 1:0), a u finalu su izgubili od domaćeg Dinama (4:0), pa su se morali zadovoljiti srebrom. Na turniru je briljirao tada 17-godišnji Dragoje Leković, koji je već 1985. zadužio opreme Budućnosti , a kasnije ie bio član Crvene zvezde, Mogrena, Kilmarnoka, Sporting Hihona, Malage, AEK Larnake i Part Glorije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve