Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nikola Jokić: Ne interesuje me MVP nagrada

U noći između ponedeljka i utorka, jedan sat posle ponoći, NBA liga će zvanično saopštiti kome pripada MVP priznanje za aktuelnu sezonu.

Glavni kandidati za ovu nagradu su cenar Denvera Nikola Jokić i košarkaš Filadelfije Džoel Embid, dok se minimalne šanse daju centru Milovkija Janisu Adetokumpu.

Ipak, ako je suditi po riječima Jokića, on ne reazmišlja previše o ovom priznanju.

“Nadam se da će biti sunčan dan, pa da mogu da budem u bazenu”, poručio je dvostruki uzastopni MVP, a zatim i dodao koliko mu je stalo do nagrade.

“Ja zaista ne razmišljam o MVP nagradi. Imam tačno nula interesovanja. Ne mogu da mislim o tome, zato što ja to ne mogu da kontrolišem”, izjavio centar Denvera.

Jokić je u regularnom dijelu sezone prosječno je bilježio 24,5 poena, 11,8 skokova i 9,8 asistencija, a njegov Denver prvi put u istoriji franšize zauzeo je prvu poziciju na Zapadu.

Njegov glavni konkurent za MVP nagradu, Džoel Embid bio je najefikasniji igrač lige sa 33,1 poenom po meču, a imao je i 10,2 skoka i 4,2 asistencije u prosjeku. Njegova Filadelfija je bila treća na Istoku u regularnom dijelu.

Ukoliko ponovo osvoji prestižno priznanje Jokić će postati prvi igrač još od legendarnog Lerija Birda koji je tri puta uzastopno bio MVP lige. Legendi Bostona to je pošlo za rukom 1984, 1985. i 1986. godine.

Pored Birda to su uspjeli samo Bil Rasel (1961,1962 i 1963) i Vilt Čembrlen (1966, 1967 i 1968).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve