Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

NBA predstavila tri MVP kandidata

Centar aktuelnog NBA šampiona Denver Nagitsa Jokić je izrazit favorit, da ovog proljeća treći put u karijeri osvoji ovu nagradu

Luka Dončić, Šaj Gildžus-Aleksander i Nikola Jokić su zvanično finalisti u konkurenciji za nagradu MVP za najboljeg igrača sezone NBA lige.

Centar aktuelnog NBA šampiona Denver Nagitsa Jokić je izrazit favorit, da ovog proljeća treći put u karijeri osvoji ovu nagradu. Po ocjeni američke sportske javnosti, izbor Somborca je izvjestan.

Jokić ima priliku da ove godine postane tek deveti košarkaš u NBA istoriji sa tri MVP priznanja. Sa druge strane, mlada zvijezda Dalasa, Slovenac Dončić, je glavni konkurent – a ove sezone je bio prvi strijelac najjače lige svijeta.

Konkurencija Francuzu Vembanjami (San Antonio) za zvanje najboljeg rukija (debitanta) u NBA ove godine su Holmgren iz Oklahoma Sitija i Miler iz Šarlota. U trci za zvanje najboljeg defanzivca lige su Gober (Minesota), Adebajo (Majami) i Vembanjama.

Za nagradu za igrača koji je najviše napredovao ove NBA sezone konkurišu Maksi (Filadelfija), Šengun (Hjuston) i Vajt (Čikago). U trci za priznanje za ,,najboljeg šestog igrača“ (košarkaš koji nije starter na mečevima) su Rid iz Minesote, Portis iz Milvokija i Monk iz Sakramenta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve