Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nakon turnira Svjetske lige: Klupske obaveze prekidaju rad

Po završetku turnira u Mađarskoj slijedi pauza (sedmica, za neke igrače možda i više dana), jer će mnogi imati obaveze na prvom turniru Regionalne lige ili u ino klubovima. Po povratku će reprezentativci finiširati pripreme za Roterdam, gdje će igrati u grupi sa Grčkom, Brazilom, Kanadom, Turskom i Gruzijom

Selektor Vladimir Gojković sa reprezentativcima počeo je pripeme za završni turnir Svjetske lige, koji je, istina, samo usputna stanica za februarske olimpijske kvalifikacije u Roterdamu.

U pogonu je 26 igrača koji nastupaju za domaće i inostrane klubove i koji će konkurisati za odlazak na pripreme sa reprezentacijom Srbije od trećeg januara i za turnir evropskih kvalifikacija SL osmog januara u Debrecinu.

”Ajkule” u Mađarskoj čeka četvrtfinalni duel sa reprezentacijom Hrvatske, a zavisno od epiloga ovog meča igraće ili polufinale ili za slabiji plasman. Tri najbolje reprezentacije sa ovog turnira plasiraće se na završni turnir Svjetske lige.

Po završetku turnira u Mađarskoj slijedi pauza (sedmica, za neke igrače možda i više dana), jer će mnogi imati obaveze na prvom turniru Regionalne lige ili u ino klubovima.

Po povratku će reprezentativci finiširati pripreme za Roterdam, gdje će igrati u grupi sa Grčkom, Brazilom, Kanadom, Turskom i Gruzijom.

– Jedva čekamo da krenemo sa utakmicama, iako Svjetska liga nije ni približno važna kao olimpijski kvalifikacioni turnir. Imamo dovoljno vremena, a nadam se da će nam inostrani klubovi izaći u susret da što više budemo sa reprezentacijom, kazao je Draško Brguljan kapiten vaterpolo tima.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve