Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Muhova bolja od Pavljučenkove

Muhova je plasmanom među četiri najbolje izjednačila svoj najbolji grend slem rezultat, pošto je 2021. godine igrala polufinale Australijan opena.

Čeinja Karolina Muhova plasirala se danas u polufinale Rolan Garosa, pošto je u Parizu pobijedila rusku igračicu Anastasiju Pavljučenkovu sa 7:5, 6:2.

Bjeloruskinja Arina Sabalenka sve bliže je prvom mjestu na WTA listi, pošto je danas u Parizu obezbijedila plasman u polufinale Rolan Garosa.

Sabalenka je danas u četvrtfinalu nakon sat i 35 minuta igre pobijedika Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 2:0 u setovima – 6:4, 6:4.

Nakjon završetka meča Svitolina nije željela da pozdravi Sabalenku koja ju je uzalud čekala na mreži, pa je dobila zvižduke objektivne pariške publike.

“Ona je izuzetno teška protivnica, odigrala je dobar meč, ali sam uspjela da pobijedim. Znam da svi vi ovdje čekate Novaka, ali hvala što ste gledali i nas”, kazala je nakon plasmana u polufinale Sabalenka.

Sabalenka je već “nominalno” prva igračica svijeta, a da to bude i narednog ponedjeljka neophodno je da u Parizu napravi bolji rezultat od Poljakinje Ige Svjontek koja je neprikosnovena već 61 nedjelja od završetka karijere Australijanke Ešli Barti krajem marta prošle godine.

Muhova, 43. igračica svijeta, pobijedila je 333. teniserku na WTA listi za sat i 38 minuta.

Čehinja je odmah na startu meča došla do brejka, koji je Pavljučenkova vratila u šestom gemu. Od devetog do 11. gema uslijedila je serija od tri uzastopna brejka, od čega je dva napravila 26-godišnja češka teniserka.

 

U drugom dijelu igre Muhova je dva puta oduzela servis protivnici, koja je prije dvije godine igrala u finalu Rolan Garosa.

Muhova je plasmanom među četiri najbolje izjednačila svoj najbolji grend slem rezultat, pošto je 2021. godine igrala polufinale Australijan opena.

U dosadašnjem dijelu Rolan Garosa izgubila je samo jedan set, a u prvoj rundi je eliminisala osmu teniserku svijeta Grkinju Mariju Sakari.

Muhova i Sabalenka igraće u polufinalu jedna protiv druge.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve