Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

NOVAK ĐOKOVIĆ: “Svi znaju da je visoka planina pobijediti me”

U taj-brejkovima Đoković nije imao nijednu iznuđenu grešku, a djeluje da igra bolje nego ikada ranije.

Nakon dodjele pobjedničkog pehara, koji mu je na centralnom terenu “Filip Šatrije” predao Francuz Janik Noa, pobjednik Rolan Garosa prije tačno 40 godine Novak Đoković je gostovao u čuvenoj teniskoj emisiji “Kocka”.

Emisiju vode proslavljena teniska imena Barbara Šet, Džon Mekinro, Mats Vilkander, Aleks Koreča i Tim Henman.

“Možemo li da te zovemo najvećim svih vremena”, upitali su na šta je Đoković sa osmjehom odgovorio:

“Možeš da me zoveš Novak, sviđa mi se moje ime”.

Nakon uvoda prvi reket svijeta osvrnuo se na sve što je uradio u 2023. godini u kojoj je osvojio oba Grend slem turnira…

“Dva Grend slema za mene, rekao sam pred početak ove sezone, želim da budem najbolja verzija sebe na grend slemovima. Jako sam ponosan na sebe što sam osvojio 23. trofej. Imao sam mnogo neuspjeha ovdje, najviše protiv Rafe, ali eto osvojio sam tri puta. Ne znam kako da se osjećam kada igram na šljaci, ali sam sada uspio da budem najbolja verzija sebe”.

Đoković je pred višemilionskim auditorijem pričao koliko je teško osvojiti Grend slem turnir, pogotovo u Parizu, mada su sagovornici bili Grend slem šampioni Mekinro, Koreča i Vilander.

“Vi znate kakav je osjećaj igrati na najvišem nivou. Kada si jedan od najboljih igrača svi očekuju da pobjeđuješ, kada izgubiš onda je to tragedija. Izgubio sam više mečeva nego što sam dobio pred Rolan Garos, bilo je sumnji od strane ljudi, da li mogu da osvojim ili ne. Sve što je bilo ostavio sam iza sebe, volim da se takmičim i tako sam ušao u turnir. Svi znaju da je visoka planina pobijediti me, taj osećaj mi se sviđa. Pobijedio sam neke jako mlade igrače, ali sam i pored svega ostao u sadašnjosti, fokusiran na taktiku i na svaki naredni poen”.

U taj-brejkovima nije imao nijednu iznuđenu grešku, a djeluje da igra bolje nego ikada ranije. Đoković je ove godine na Rolan Garosu svih šest taj-brekova riješio u svoju korist što dovoljno govori o njegovoj mentalnoj snazi.

“U taj-brejkovima sam bio sjajan, osjećam se sjajno. Titula u Australiji je bila teška, bio sam povređen, nije bilo sjajno što se tiče fizičkog aspekta. Znam da više nemam 26, nego 36 godina. Shvatam kako treba da se postavim na terenu u svakom meču, da treba ja da kontrolišem poene. Šljaka je specifična podloga, jako je teško igrati neke udarce protiv specijalista kao što je Kasper”.

A, kako će proslaviti novi uspjeh?

“Moji otac voli da organizuje proslave, ne znam šta ima spremno za mene. Lično planiram da budem uz svoju porodicu i tim, da popijem piće i slušam dobru muziku”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve