Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

RAFAEL NADAL PRVI ČESTITAO: “Nevjerovatan uspjeh”

Đokoić je danas u Parizu nadmašio Nadalov rekord od 22 Grend slem titule i izjednačio se sa Serenom Vilijams koja ima 23 trofeja, a ispred njega je sada samo još Austalijanka Margaret Kort koja ima 24 titule, ali je igrala prije open ere.

Mnogo, velikih mečeva odigral su u karijeri Rafael Nadal i Novak Đoković, a španski teniser je među prvima, možda i prvi, u svijetu velikih sportista čestitao srpskom teniseru postavljanje rekorda po broju Grend slem titula.

“Nevjerovatan uspjeh”, napisao je Nadal na svom twiter nalogu, i dodao, “mnogo čestitki na najvećem ostvarenju Novače. Osvojiti 23 grend slema nešto je što prije nekoliko godina nismo mogli ni da zamislimo, a ti si to ostvario. Uživaj u uspjehu sa svojom porodicom i timom”, napisao je Nadal.

Španski teniser je prošle godine u četvrtfinalu pobijedio Đokovića i kasnije postavio rekord od 22 Grend slem titule, pobjedivši takođe u finalu Kaspera Ruda.

Đokoić je danas u Parizu nadmašio Nadalov rekord od 22 Grend slem titule i izjednačio se sa Serenom Vilijams koja ima 23 trofeja, a ispred njega je sada samo još Austalijanka Margaret Kort koja ima 24 trofeja, alije igrala prije open ere.

Đoković u ovom trenutku drži veliki broj rekorda u svjetskom tenisu, ali postoje još nekoliko njih koji želi da obori.

Prvi naredni cilj je svakako pokušaj da ove godine osvoji kalendarski Grend slem, što u open eri nije uspio nijedan teniser. Đoković je prije dvije godine bio blizu, ali je poražen u finalu US opena od Rusa Danila Medvedeva.

Medvedev je tada zaustavi Đokovića i da postane rekorder sa 21 titulom na Grend slem turnirima, pošto su tada on Nadal i Rođer Federer imali po 20.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bellarina
11.06.2023-19:34 19:34

E žao mi je Kasper Ruda, baš je momak na mjestu.
Žao mi je, doduše, i Novaka…