Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Milojević pred Zvezdu: Pokušaćemo da naše dobre strane dovedemo do izražaja

Duel u SC Morača biće od presudnog značaja za poziciju broj jedan na kraju ligaškog dijela sezone u regionalnom takmičenju. Budućnost je trenutno na učinku 16-3, dok Zvezda ima pobjedu više i poraz manje od Podgoričana

Tokom igračke i u dosadašnjoj trenerskoj karijeri Dejan Milojević vodio je puno bitaka protiv Crvene zvezde, a novu u nizu imaće u nedjelju, po prvi put u ulozi stratega Budućnosti.

Duel u SC Morača biće od presudnog značaja za poziciju broj jedan na kraju ligaškog dijela sezone u regionalnom takmičenju.

Budućnost je trenutno na učinku 16-3, dok Zvezda ima pobjedu više i poraz manje od Podgoričana.

– Znamo ko je i šta je Zvezda. Očekuje nas jedna izuzetno teška utakmica, jedna u seriji teških. Međutim, kao što sam i ranije govorio, idemo korak po korak, razmišljamo samo o prvom narednom protivniku. Zvezda ima svoje dobre strane, imamo ih i mi. Pokušaćemo da naše dobre strane dovedemo do izražaja, a da Zvezdine udarne igle spriječimo da pokažu svoj kvalitet koji je neosporan, rekao je Milojević.

”Plavi” su u prvom dijelu sezone, tada pod komandom Petra Mijovića, slavili u Beogradu rezultatom 67:65.

– Slijedi nam bitna utakmica, ne samo kada je riječ o borbi za plej-of, već imamo šansu da ostvarimo i drugu pobjedu protiv njih ove sezone. Imamo velika očekivanja. Radi se o kvalitetnom protivniku, koji, kao i mi, ima veliki niz pobjeda u ABA ligi. Očekujem da će biti agresivni, kao i uvijek, naročito u odbrani što ćemo pokušati da spriječimo. Imaju dobre igrače, poput Voldena i Lojda, koji su jaki u defanzivi, a u napadu pokazuju sav svoj talenat. Moramo da ih zaustavimo, jasan je bek Amedeo dela Vale.

Budućnost i Crvena zvezda dosad su odigrali 45 međusobnih mečeva u ABA ligi, a trenutno crnogorski prvak ima minimalni zaostatak (22-23).

Podgoričani su mnogo uspješniji na svom terenu, pošto imaju 17 pobjeda naspram četiri beogradskog kluba.

Sjutrašnji meč u Morači počeće u 20 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve