Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Mijović: Ostali smo bez jakih provjera, pokušavamo da nađemo nove rivale

U prijestonici Bosne i Hercegovine trebalo je da igraju protiv Partizana, Metropolitana i Igokee. Tako se stručni štab, na čelu sa Petrom Mijovićem, našao u velikom problemu kada je u pitanju organizacija kontrolnih utakmica

Ostali su bez četiri izuzetno jake provjere u Sloveniji (Himki, Pariz, Virtus i Helios), a kada se činilo da će igrati u Sarajevu i to je otpalo. Košarkaši Budućnosti neće nastupiti na Memorijalnom turniru “Mirza Delibašić” koji je otkazan zbog korona virusa.

Mijović, Foto: KK Budućnost

U prijestonici Bosne i Hercegovine trebalo je da igraju protiv Partizana, Metropolitana i Igokee. Tako se stručni štab, na čelu sa Petrom Mijovićem, našao u velikom problemu kada je u pitanju organizacija kontrolnih utakmica.

“Tako je, ostali smo bez pet jakih utakmica u Sloveniji i Bosni i Hercegovini. Za nas je to veliki hendikep i veoma ograničavajući faktor u ovom momentu. Nadogradnja trenažnog procesa kroz, u ovom slučaju jake utakmice, je nešto na čemu smo temeljili naš pripremni period. Svi ti mečevi su bili potrebni da posluže kao smjernice na čemu i na koji način treba raditi u nastavku priprema. Evidentno je da je hendikep veliki, ali pokušaćemo i pokušavamo kroz alternativne varijante da to ublažimo i nađemo nove protivnike za period ispred nas” rekao je Mijović.

Jedino što je sigurno u ovom momentu je da će crnogorski šampion odigrati neke mečeve protiv domaćih rivala.

“Sigurno ćemo odigrati nekoliko utakmica sa ekipama iz Crne Gore. Uz već tradicionalno dobri Mornar i naši učesnici u Drugoj ABA ligi zaslužuju respekt sa svojim sastavima i mogu biti dobre provjere u okolnostima kakve jesu”, dodao je Mijović.

Pripremni mečevi zadaju glavobolju svim ekipama iz regiona. Igokea i Cibona su odigrali duel u Laktašima, ali je nakon toga otkriveno čak 15 slučajeva korona virusa. Mijović, njegovi saradnici i uprava kluba pokušavaju da pronađu prava rješenja.

“Sve će zavisiti od dogovora i opcija koje napravimo. Veliki broj ekipa je u sličnom problemu, države su u problemu i pokušaćemo da nađemo adekvatne protivnike, a da pritom rizik od zaraze smanjimo na minimum ukoliko je to uopšte moguće” ističe mladi stručnjak.

Budućnost od prošle nedjelje trenira u “Morači”, a tako će biti do daljnjeg. “Plavi” rade u punom sastavu, a i dalje se čeka dolazak posljednjeg pojačanja…

“Ponoviću, ekipa radi predano, posvećeno i jako dobro i očekujem da prebrodimo problem trening utakmica i da upotpunimo roster sa još jednim igračem ne bi li bili konkurentni ekipama iz vrha koje se iz dana u dan pojačavaju” poentirao je Petar Mijović za Dnevne novine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve