Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Mihailović: Dajemo sve od sebe, do posljednjeg atoma snage, da napravimo što bolji rezultat

Zbog odustva Petra Popovića u drugom poluvremenu, zbog povrede na koju se požalio, te zbog odluke selektora Boška Radovića da ne koristi Nikolu Pavlićevića i Dina Radončića, uz malu minutažu Zorana Vučeljića, Mihailović je uz Kendrika Peria i Igora Drobnjaka iznio najveći teret na meču u spoljnoj liniji

Sa 23 poena, Vladimir Mihailović je bio najefikasniji, ali i jedan od najzaslužnijih za pobjedu košarkaša Crne Gore protiv Bugarske (91:81), kojom su “crveni” bliži Berlinu i osmini finala Eurobasketa. Posebno su značajni bili sedam vezanih poena na startu drugog poluvremena, kada je bek Mornara pokrenuo seriju od 12:0…

– Dosta teška utakmica. Moram, stvarno, da priznam da su Bugari odigrala jako dobar meč, napadački je bila na visokom nivou. Imaju određen kvalitet, pogotovo Di Bost i Vezenkov, koji je igrač najvećeg evropskog nivoa. Naš napad je funkcionisao dosta dobro, iako smo imali lošu selekciju šuta, ipak dali smo dosta poena u prvom poluvremenu. U odbrani nismo uspjeli da ih zaustavimo, kažnjavali su svaku našu grešku. Na početku treće četvrtine smo smogli snage da “dignemo” prednost na 10 razlike, što nam je olakšalo da izdržimo meč do kraja – rekao je Mihailović nakon meča.

Zbog odustva Petra Popovića u drugom poluvremenu, zbog povrede na koju se požalio, te zbog odluke selektora Boška Radovića da ne koristi Nikolu Pavlićevića i Dina Radončića, uz malu minutažu Zorana Vučeljića, Mihailović je uz Kendrika Peria i Igora Drobnjaka iznio najveći teret na meču u spoljnoj liniji.

– Nije lako fizički, dan za danom igrati utakmice, pogotovo 35 minuta. Ali, šta je, tu je, dajemo sve od sebe, do posljednjeg atoma snage, da napravimo što bolji rezultat – poručio je Mihailović.

Bez obzira na dvije pobjede (Belgija, Bugarska), Crna Gora još nije sigurna među četiri u grupi koje idu u osminu finača. Nakon dana pauze, predstoje mečevi sa Španijom (utorak) i Gruzijom (srijeda).

– Ima dosta kombinacija. Idemo utakmicu po utakmicu. Ne želimo da se predati ni protiv Španije. Želimo da igramo najbolje što možemo, da probamo da ih iznenadimo. Protiv Gruzije idemo, takođe, na pobjedu. Ambicije su da prođemo u drugi krug, ali prije svega u svakom meču idemo na pobjedu.

Iako je drugi uzastopni meč dobio tehničku grešku, Mihailović nije želio da komentariše suđenje.

– Uvijek sam se trudio da ne komentarišem, pa neću ni sad, ali nisam zadovoljan. Ali, dobro, dok god mi dobijamo, to me ne zanima – zaključio je Mihailović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve