Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Mihailo Pavićević: Očekuje nas uzbudljiva sezona u nikad jačoj ABA ligi

Košarkaši Mornara sezonu će otvoriti kvalifikacijama za Ligu šampiona pod okriljem Svjetske košarkaške organizacije, ogranak Evrope FIBA.

Košarkaši Mornara okupili su se sinoć u Topolici i odradili prvi trening na početku priprema za novu sezonu u koju ulaze sa znatno izmjenjenim sastavom.

Iako je među posljednjima u ABA ligi počeo pripreme, vijest o okupljanju “Mornara” obradovala je sve istinske ljubitelje “kraljice igara” širom regiona je jer Mornar postao jedan od popularnijih članova lige, što zbog prepoznatljive napadačke košarke što zbog specifičnog barskog šarma kojem pečat daju braća Pavićević, Đorđije koji klub vodi sa predsjedničke pozicije i Mihailo već šestu sezonu kao šef stručnog štaba.

Košarkaši Mornara sezonu će otvoriti kvalifikacijama za Ligu šampiona pod okriljem Svjetske košarkaške organizacije, ogranak Evrope FIBA.

“Među posljednjima počinjemo pripreme, ali mamo dovoljno vremena da se zajednički spremimo za dobar početak ABA lige, i kroz evropsko takmičenje. Da se kroz ABA ligu dižemo kao ekipa i ostvarimo što je moguće bolji rezultat. Nadam se da ćemo svi uživati, igrači, stručni štab i uprava, a bogami i naša publika koja je navikla na lijepu, atraktivnu košarku, i od toga mi nećemo odustati”, rekao je trener Barana Mihailo Pavićević.

Mornar je, praktično, promijenio kompletan tim. Ovog ljeta su stigli povratnik Antabija Voler (već u dva navrata nosio dres Mornara), Džejkobi Bojkins, Džamal Džonson, Dvajt Marej, Makol Mavijen, Milić Starovlah, Aleks Gavrilović i Strahinja Jovanović. Ugovore su produžili Nemanja Vranješ i Milija Miković, i iduće sezone u Baru će igrati Marko Kovačević, te nekoliko mladih igrača iz prošle sezone, i nekoliko novih koji će biti priključeni ove sezone.

“Mnogo je novih igrača, imamo gotovo novi tim. Novim igračima želim da poželim toplu dobrodošlicu, kroz treninge i utakmice ćemo svi zajedno, uključujući i nas iz stručnog štaba, probati da damo sve od sebe. Utakmice dobijaju igrači, a gube treneri, tu se ništa neće promijeniti. Nadam se da ćemo od prvog dana, što je najbitnije, napraviti jednu pravu porodičnu atmosferu, koja je uvijek krasila ovaj klub. Iza takve atmosfere i stoje svi naši rezultati. Teško je sada govoriti o ambicijama i rezultatima, jer imamo novi tim, treba sve to posložiti, pa ćemo vidjeti. U svakom slučaju, doveli smo igrače u koje vjerujemo. Kad mi stanemo iza igrača i ekipe, to je to, nema više unazad. Čeka nas uzbudljiva i izazovna sezona, sa nikad jačom ABA ligom, sa mnogo izuzetno jakih ekipa, sa dva evroligaša i dvije ekije koje će igrati Evrokup”, dodao je Mihailo Pavićević.

Prve utiske u novoj sredini je iznio i francuski centar, srpskog porijekla, Aleks Gavrilović.

“Bar lijep grad, veoma mi je prijatno ovdje. Imamo sjajne uslove za rad, vjerujem da imamo sjajnu grupu momaka. Nadam se dobroj sezoni…Moj otac je Srbin, tako da znam mnogo o ABA ligi. Uvijek mi je bio cilj da igram tu ligu. Partizan i Crvena zvezda su veliki klubovi, pažljivo sam ih pratio, Mornar takođe”.

Predsjednik Mornara Đorđije Pavićević okupio je ljetos u upravi kluba ekipu barskih privrednika koji garantuju prije svega dobru i pozitivnu energiju u klubu, što uz njegovu strast prema košarci i ljubav prema “Ponosu Bara” obećava ulazak ovog sportskog kolektiva u mirnu luku.

“Trebaće i sreće ove sezone, ali znamo da dobrim radom postižemo ono što zacrtamo. U upravi kluba smo napravili iskorak i napravili moćno predsjedništvo, Skupštinu prije svega, u kojoj će još ljudi učestvovati. Hvala svim tim ljudima koji su dali doprinos da ovaj klub i ove godine funkcioniše kao svih ovih godina. Nadam se da ćemo zajedničkim radom biti ponos grada, ponos Crne Gore, da ćemo biti prepoznatljivi u odnosu na sve druge ekipe po našoj igri, u kojoj smo uvijek igrali za koš više, što publike i najviše voli. Nadam se da će pobjeda biti više nego poraza, ali i u porazima moramo da budemo veliki, jer se i u tim porazima stvaraju pobjede. Želimo prije svega da izborimo opstanak u ABA ligi, a kad to ostvarimo, onda ćemo težiti i boljem plasmanu, što mislim da kvalitet naše ekipe i zaslužuje” rekao je Đorđije Pavićević na početku priprema ekipe.

Ako je suditi po utisku sa prvog treninga, pozitivna atmosfera u klubu ove sezone biće jedan od glavnih aduta Mornara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve