Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Mehmedović: Nikad teža sezona, zato je ovo ogroman uspjeh

Rukometašice Budućnosti, u trenutku kada se poslije mnogo godina od njih možda i najmanje očekivalo, ponovo su izborile četvrtfinale Lige šampiona i to u dva meča protiv jakog Ferencvaroša (22:19 i 28:29). Ponovo su ''plave dame'' pokazale ''šampionski DNK'' karakter, ogromnu želju, srce

Neizvjesnost oko starta sezone, karantini, povrede važnih igračica… Mnogo je udaraca ove sezone primio velikan iz Podgorice, ali kao i uvijek na najbolji način je znao kako da ustane.

Rukometašice Budućnosti, u trenutku kada se poslije mnogo godina od njih možda i najmanje očekivalo, ponovo su izborile četvrtfinale Lige šampiona i to u dva meča protiv jakog Ferencvaroša (22:19 i 28:29).

Ponovo su ”plave dame” pokazale ”šampionski DNK” karakter, ogromnu želju, srce…

– Ovo je ogroman uspjeh. bila je jasna na početku razgovora za Dnevne novine Majda Mehmedović, već sada legendarno krilo Budućnosti.

– Iskreno nikad u životu nisam imala težu sezonu u svakom smislu. Međutim, sa svim problemima i poteškoćama smo se borile i još se borimo kao prava porodica. Zato sam jako ponosna na sve cure i na stručni štab, jer biti među osam najboljih je ogroman uspjeh.

A nakon FTC-a opet Đer

Ferencvaroš je ekipa koja je bila projektovana za samu završnicu Lige šampiona, ali protiv čelične odbrane Budućnosti praktično da nije nimala šanse osim, kada je u finišu revanša u Budimpešti zaprijetila.

– FTC je jako ozbiljna ekipa, sa mnogo dobrih igračica, ali mislim da smo baš protiv njih odigrale najbolju odbranu ove sezone na obje utakmice” istakla je Majda. “Nisu se definitivno snašle, jer smo bile jako agresivne i konkretne i naravno borile smo se svih 120 minuta i na kraju zasluženo prošle dalje.

A put iz Mađarske, ponovo vodi u Mađarsku. Naredni meč u Ligi šampiona biće klasik sa Đerom u četvrtfinalu.

– Da, opet Đer. Nekako baš ne možemo da ih izbjegnemo, ali šta je tu je. Naravno mi ćemo se dobro spremiti, pružiti najveći mogući otpor i ostaviti srce na terenu. Pa, ćemo vidjeti ko će imati više sreće, poručila je Mehmedovićeva.

Bojana je uvijek bila lider

Tokom sezone stigla je i promjena na klupi Budućnosti najboljeg trenera u istoriji ovog kluba Dragana Adžića zamijenila je rukometna legenda Bojana Popović, koja već na startu trenerskog posla pokazuje da ima šmek i za ovaj posao.

A Majda je neko ko je odlično zna i nekad kao saigračicu u velikim uspjesima, a i sada u nekim novim ulogama.

– Bojana je uvijek i bila lider i kao saigračica i sada, naravno, nema dilemu Majda.

– Puna je savjeta, nekako bez obzira što sam među iskusnijim igračicama, od Bojane uvijek može da se nauči nešto novo. Srećna sam, jer sam imala priliku i da igram i da radim sa njom.

Prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona na programu trećeg i četvrtog aprila vrijeme je za klasik.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve