Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Masoničić: Pravi momenat za odlazak u inostranstvo

Masoničić odlazi iz Galeba poslije 11 uspješnih godina, tokom kojih je sa seniorskom ekipom pet puta osvojio Kup Crne Gore, četiri uzastopna

Nakon 13 godina rada u crnogorskoj klupskoj odbojci, radeći sa mlađim kategorijama (Luka Bar, Galeb) i vodeći seniorski tim Galeba, Nikola Masoničić je odlučio da se oproba u inostranstvu.

Kako kaže selektor ženske seniorske reprezentacije Crne Gore, ”došlo je vrijeme za to”…

– Dobio sam ponudu od najboljeg kluba Saudijske Arabije – Al Hilala, da budem trener kadetske ekipe. Iako je moj prvi plan bio da probam da nađem angažman u nekoj od evropskih zemalja, nakon razgovora sa ljudima iz Hilala i ponude koju su mi dali odlučio sam da prihvatim i potpisali smo ugovor na godinu. Mislim da je ovo jedan veliki korak naprijed što se tiče moje karijere i da je pravi momenat za odlazak u inostranstvo, kaže Masoničić za Pobjedu.

Masoničić odlazi iz Galeba poslije 11 uspješnih godina, tokom kojih je sa seniorskom ekipom pet puta osvojio Kup Crne Gore, četiri uzastopna.

Višestruki je bio prvak Crne Gore sa mlađim kategorijama “galebica”, i iznjedrio veliki broj reprezentativki.

– Iskoristio bih priliku da zahvalim upravi Galeba i da poželim sreću kako ove, tako i narednih sezona, dodaje Masoničić.

Mjesto Masoničića na klupi Galeba zauzeće njegov dojučerašnji pomoćnik, 26-godišnji Petar Koković.

– Vjerujem sam da moj odlazak neće uticati na rezultate Galeba, jer je novi trener Petar Koković sigurno najperspektivniji i najposvećeniji mladi trener u Crnoj Gori. Ako uprava kluba uspije da obezbijede kvalitetne uslove za rad, ni rezulatati neće izostati”, zaključio je Masoničić, koji je na mjesto selektora Crne Gore došao krajem 2018. godine, naslijedivši Dragana Nešića, a sa kadetskom reprezentacijom Crne Gore je 2018. godine osvojio zlato na Balkanskom prvenstvu u Đakovici.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve