Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Radonjić na novom zadatku: Crnogorac u Hrvatskoj dobio prvi samostalni trenerski posao

Nekadašnji crnogorski reprezentativac, napadač koji je ostavio dubok trag u Sutjesci, Budućnosti i Partizanu, prihvatio je ljetos ponudu ambiciozne uprave u kojoj je još jedan bivši igrač podgoričkih ''plavo-bijelih'' – Branimir Baćko Ivanišević

Druga fudbalska liga Hrvatske od naredne sezone brojaće 18 ekipa, umjesto sadašnjih 10.

Mjesto u tom rangu tražiće Novigrad, klub iz istoimenog grada koji sa klupe predvodi Srđan Radonjić.

Nekadašnji crnogorski reprezentativac, napadač koji je ostavio dubok trag u Sutjesci, Budućnosti i Partizanu, prihvatio je ljetos ponudu ambiciozne uprave u kojoj je još jedan bivši igrač podgoričkih ”plavo-bijelih” – Branimir Baćko Ivanišević.

– Baćko me je zvao i predočio ideju, viziju, ambicije, zamisli i planove koje ima sa saradnicima. Ponudio mi je mjesto prvog trenera. Dopao mi se projekat i brzo smo se dogovorili. Krenulo je prvenstvo, za sada smo svi zadovoljni. Probaćemo da izborimo viši rang takmičenja, ma koliko god to bilo teško – rekao nam je Radonjić.

Četrdesetogodišnji Podgoričanin iza sebe ima respektabilnu igračku karijeru koju je gradio i u Danskoj, Norveškoj, Austriji i Kuvajtu.

Posvetio se trenerskom poslu. Uspješno je vodio mlađe selekcije Budućnosti, a u dva navrata radio je i kao asistent u stručnom štabu prvog tima, kao pomoćnik Dragana Gage Radojičića i Mladena Milinkovića.

Sa ”plavima” se rastao nedavno, a na novi posao nije dugo čekao.

– U Novigradu sam dobio prvi angažman kao trener seniorskog tima. Sa mnom je saradnik iz kadeta i omladinaca Budućnosti – Marko Janjević. Doveli smo Kalačevića, koji je nastupao za nekoliko crnogorskih klubova, a kapitensku traku dali Brazilcu Flaviju, koji je takođe nosio dres Budućnosti. Imamo apsolutnu podršku uprave i ovo je šansa koju želim na pravi način da iskoristim. Odigrali smo pet kola i ostvarili skor od tri pobjede, remi i poraz. Trenutno smo treći, a u krajnjem možda i to bude dovoljno da se iz treće lige preselimo u drugoligaški rang. Za mlad klub kakav smo mi – to bi bio ogroman uspjeh – priča Radonjić.

Hrvatska treća liga izdijeljena je na više regija – Centar, Sjever, Jug, Istok i Zapad, kojem pripada Novigrad.

– Druga liga će od sljedeće sezone biti organizovana po ugledu na engleski ,Championship. Dakle, imaće 18 klubova. Hrvatska izlazi iz ,,Šengena“, a to će dodatno otvoriti put igračima i trenerima za transfere. Fudbal će ovdje biti još praćeniji, privući će veći broj agenata. Od nečega mora da se krene. Ovdje je veliki broj trećeligaša koji su odlično organizovani, sa jakim finansijama. Nigdje nije lako napraviti uspjeh. Svi mi težimo napretku, a nadam se da ovo može biti dobra odskočna daska. Vjerujem u sebe i ljude sa kojima radim. Dobro smo krenuli. Ovako treba i da nastavimo – ističe Radonjić, koji je odigrao tri utakmice za našu A selekciju.

Sedam godina se školovao za trenera, dok nije dobio UEFA Pro licencu.

Jedan je od rijetkih iz mlađe garde koji je dobio priliku da radi napolju…

– Imamo odličnu školu za edukaciju trenera, kojom rukovode Niko Raičković i Boris Ljutica. Imam dosta iskustva kao igrač, ali u školi sam stekao dosta znanja. Sve to treba primijeniti u praksi, na terenu, sa igračima, sa ekipom. Mislim da naši treneri u inostranstvu mogu da urade dosta toga i svako kome se ukaže šansa treba da se oproba van granica naše države – zaključio je Radonjić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve