Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Marketa Vondrušova senzacionalna šampionka Vimbldona

Vonderušova je u London doputovala kao 42. teniserka na WTA listi, a kući odlazi sa šampionskim trofejem najprestižnijeg svjetskog turnira, nakon što je u finalu pobijedila sa 6:4, 6:4.

Čehinja Marketa Vondrušova senzacionalna je pobjednica Vimbldona, pošto je danas u finalu pobijedila Tunižanku Ons Žaber.

Vonderušova je u London doputovala kao 42. teniserka na WTA listi, a kući odlazi sa šampionskim trofejem najprestižnijeg svjetskog turnira, nakon što je u finalu pobijedila sa 6:4, 6:4.

Vondruševa je do prve Grend slem titule došla nakon sat i 20 minuta igre pošto je realizovala drugu meč loptu, dok je Žaber drugi put uzastopno poražena u finalu Vimbldona.

Žaber je prošle godine poražena i u finalu US opena, tako da Tunižanka ni poslije tri finala još uvijek nema Grend slem titulu.

U oba seta Vondruševa je morala da pravi poreokret, ali je oba puta uspjela u tome. U prvom setu Žaber je povela sa 2:0, Vundrušova je izjednačila na 2:2. Potom Žaber opet pravi brejk i stiže do 4:2 i kada se očekivalo da će iskusnija Tunižanka sačuvati prednost Čehinja osvaja naredna četiri gema i osvaja set.

U drugom setu nakon početnih 1:1, Žaber pravi brejk i stiže do 3:1, ali je Vindruševa ekspresno izjednačila na 3:3 i stigla do velikog trijumfa.

Vondruševa nikada do sada u karijeri na Vimbldonu nine prošla dalje od drugog kola, a najveći uspjeh Čehinje (24 godina) do sada na Grend slem turnirima bio je finale Rolan Garosa 2019.godine.

Vondruševa će nakon trijumfa u Londonu biti od sjutra 10.tenise4rka na WTA listi, što je njen najbolji plasman u karijeri.

Najbolji plasman Vondruševe do sada u karijeri bio je 14. mjesto.

Ovogodišnji Vimbldon završava sjutra muškim finalom u kojem će se sastati dvojica najbolje rangiranih tenisera svijeta Španac Karlos Alkaraz i Novak Đoković.

Pobjednik Vimbldona biće prvi na ATP listi od ponedjeljka. U slučaju trijumfa Alkaraza, biće to njegov drugi Grend slem trofej u karijeri, a ukoliko pobijedi Đoković osvojiće 24. titulu i po tome se izjednačiti sa Australijankom Margaret Kort.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve