Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Karlos Alkaraz: San se ostvario, Đoković me mnogo inspiriše

Alkaraz je prošle godine osvojio US open, i sada Vimbldon, dok je Đoković između ta dva trijumfa Španca bio najbolji na Australijan openu i Rolan Garosu.

Poslije današnjeg finala Vimbldona Karlos Alkaraz i Novak Đoković u ovom trenutku imaju u svom vlasništvu po dva Grend slem trofeja.

Alkaraz je prošle godine osvojio US open, i sada Vimbldon, dok je Đoković između ta dva trijumfa Španca bio najbolji na Australijan openu i Rolan Garosu.

Alkaras ima 20 godina, a već je u karijeri osvojio dva grend slema. Prošle godine je bio najbolji na US openu.

“San se ostvario. Sjajno je pobijediti, ali i da sam izgubio bio bih ponosan na sebe. Ispisao sam istoriju, igrao finale protiv legende našeg sporta, to je nevjerovatno. Ponosan sam na sebe i na tim koji imam, na rad koji ulažemo svakog dana da bismo mogli da doživimo ovako nešto”, kazao je Alkaras nakon meča.

 

Španac je loše počeo meč, izgubio prvi set sa ubjedljivih 6:1, ali je u drugom setu uz malo sreće stigao do izjednačenja i preokrenuo tok meča u svoju korist.

“Poslije prvog seta mislio sam ‘Karlos moraš da podigneš nivo igre zbog svih, biće razočarani.’ Moram da čestitam i Novaku – ti me mnogo inspirišeš, počeo sam da igram tenis gledajući tebe. Kad sam se rodio ti si već pobjeđivao. Nisam očekivao da ću igrati na ovakvom nivou, slavio sam u Kvinsu, pa ovdje… Brzo učim”, rekao je Španac.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Didi
16.07.2023-20:45 20:45

Govedove vesti na aparatima , naš đokan koji se slikao sa dražinom rakijom izgubio šmrc, šmrc.