Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Marija Vuković predvodi Crnu Goru na Prvenstvu Balkana

Crnogorsku atlketsku reprezentaciju u Kraljevu predvodiće najbolja naša sportiskinja Marija Vuković, koja će nastupiti u skoku u vis.

Crnu Goru će na seniorskom Prvenstvu Balkana u atletici predstavljati 13 takmičara. Naime, nakon 69.pojedinačnog prvenstva Crne Gore, selektor Osman Erović, na osnovu ispunjenih normi, odredio je konačan spisak takmičara, koji će za vikend (22. i 23.jul) u Kraljevu nastupiti na šampionatu Balkana.

Crnogorsku atlketsku reprezentaciju u Kraljevu predvodiće najbolja naša sportiskinja Marija Vuković, koja će nastupiti u skoku u vis.

Na spisku je 13 takmičara, od čega sedam u ženskoj i šest u muškoj konkurenciji, a s obzirom na zavidnu formu, možemo očekivati da nas atletičari obraduju nekom od medalja.

U ženskoj konkurenciji nastupiće Marija Vuković (vis), Kristina Rakočević (bacanje diska i kugla), Marija Bogavac (bacanje koplja), Vesna Kljajević(bacanje kugle), Slađana Pejović (3000 stipl, 3.000 i 5.000 metara), Anđela Drobnjak i Ljiljana Matović (višeboj).

U muškoj konkurenciji nastupiće Danijel Furtula, Ivan Kukuličić(bacanje diska), Tomaš Đurović i Risto Drobnjak (bacanje kugle), Darko i Dragan Pešić (višeboj).

U ekspediciji će biti pored selektora Osmana Erović, još treneri Drago Musić i Danilo Ristić. Po odluci Upravnog odbora ASCG, vođa delegacije je Jovica Đurnić.

Za vrijeme održavanja Balkanskog prvenstva održaće se i sjednica generalnih sekretara Balkanske atletske federacije na kojoj će se raspravljati o daljim pravcima strategije razvoja ove asocijacije nakon izbora Slobodana Brankovića za predsjednika federacije,kojoj će prisustvovati generalni sekretar Milan Madžgalj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve