Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023
Rubrika:

Uvode se čarter letovi iz Niša i Kraljeva za Praznik mimoze

U Opštini Herceg Novi održan je sastanak rukovodstva lokalne samouprave sa novom otpravnicom poslova u Ambasadi Republike Srbije u Crnoj Gori, Jelisavetom Čolanović i konzulom Republike Srbije u Herceg Novom, Mićom Rogovićem

Za vrijeme trajanja Parznika mimoze uvešće se čarter letovi iz Niša i Kraljeva, saopštio je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

U Opštini Herceg Novi održan je sastanak rukovodstva lokalne samouprave sa novom otpravnicom poslova u Ambasadi Republike Srbije u Crnoj Gori, Jelisavetom Čolanović i konzulom Republike Srbije u Herceg Novom, Mićom Rogovićem.

Uz predsjednika Opštine Herceg Novi, Stevana Katića, o prilikama u Novom govorili su i predsjednik lokalne Skupštine Ivan Otović, potpredsjednik Opštine Mirko Mustur i Gradski administrator Nenad Đorđević.

Učesnici sastanka razgovarali su o više tema od značaja za grad, kao i o problemima u funkcionisanju zdravstvenih ustanova Instituta „Dr Simo Milošević“ i Bolnice Meljine, dok je fokus razgovora bio nastavak saradnje sa brojnim gradovima u Srbiji sa kojima Herceg Novi baštini tradicionalne i prijateljske odnose.

“Naredna 2023. će biti dinamična godina. Na Prazniku mimoze će nam se ponovo predstaviti Beograd, Novi Sad po prvi put, a biće i nekih iznađenja koja se spremaju za februar iduće godine. S tim u vezi, jedna od tema sastanka bilo je i uvođenje čarter letova iz Niša i Kraljeva, u periodu održavanja Praznika mimoze”, kazao je Katić.

Ono što raduje je činjenica da je Herceg Novi tradicionalno ljetovalište za brojne srpske turiste sa zabilježenim drastičnim trendom rasta, što će se svakako nastaviti i narednih godina, poručio je on.

Prema riječima Čolanović, želja Ambasade Republike Srbije je da se saradnja dodatno osnaži, iako je ona i do sada bila veoma značajna.

“Vidimo prostor i za neke nove vidove saradnje koji povezanost građana Herceg Novog i Srbije mogu dodatno da osnaže, kao što su čarter letovi u periodu održavanja Praznika mimoze. Rado ćemo zajednički planirati korake za njihovu realizaciju i biće nam zadovoljstvo da na ovaj način

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
12.11.2022-11:15 11:15

Zašto izbegavate vašeg pobratima Palmu i njegovu Jagodinu?

Tara
12.11.2022-17:48 17:48

svetosavski fanatici..hoceli prevoz za srbijance biti besplatan?