Subota, 25 Maja, 2024
Rubrika:

Luka Bogavac trojkom u posljednjoj sekundi donio opstanak Crnoj Gori

Heroj za pobjedu je Luka Bogavac, koji je šest desetinki prije kraja utakmice postigao trojku za veliku pobjedu i slavlje crnogorskih reprezentativaca.

Mlada košarkaška reprezentacija Crne Gore izborila je opstanak u A diviziji nakon velike drame i pobjede protiv Hrvatske 81:78 u meču za 13. mjesto na Evropskom prvenstvu u grčkom Heraklionu.

Heroj za pobjedu je Luka Bogavac, koji je šest desetinki prije kraja utakmice postigao trojku za veliku pobjedu i slavlje crnogorskih reprezentativaca.

Zanimljivo da je prethodnom napadu Saigrač Bogavca iz SC Derbija, Zvonimir Ivišić osam sekundi ranije izjednačio na 78:78.

Utakmica na Kritu je bila veoma uzbudljiva, a činilo se da je sve riješeno nakon velike serije 10:2, kojom su “crveni” poveli 77:71 na minut i 38 sekundi do kraja.

Prvo je David Mirković pogodio trojku, potom i Bogavac, uz dodatno bacanje, da bi seriju pogodaka iza linije 6,75 zaključio Đorđije Jovanović.

Talentovani Danilovgrađanin je propustio šansu da, kao Mojkovčanin, kompletira 3+1, jer je promašio bacanje, a Hrvati se vratili u život.

Srećom, Bogavac je izrastao u apsolutnog heroja…

On je bio i najefikasniji u redovima Crne Gore sa 25 poena, Jovanović je ubacio 20, a Mirković je upisao po 11 koševa i skokova.

Kapiten Fedor Žugić opet nije igrao zbog povrede.

Hrvate je predvodio Duje Brala sa 23 poena i 10 uhvaćenih lopti, Zvonimir Ivišić je ubacio 16 koševa, a njegov blizanac Tomislav 10.

Koliko je meč bio ravnopravan, govori i činjenica da je najveća prednost tima Dušana Dubljevića bila sedam poena, a “vatrenih” šest, te da su se ekipe čak 25 puta smjenjivale u vođstvu!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve