Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

LŠ: Zidan recept iz EL Klasika prepisuje u Menhengladbahu

Zinedin Zidan je za kratko vrijeme na čelu Reala osvojio čak 11 trofeja (između ostalih tri Lige šampiona i dvije Primere), ali zbog samo nekoliko kikseva na startu ove sezone mediji u Španiji pokrenuli su pitanje njegove smjene

On je igračka i trenerska legenda kluba, čovjek koji je Realu donio sve važne trofeje na terenu i sa klupe, ali koliko je teško biti trener “kraljevskog kluba” možda je najbolji njegov primjer.

Zidan, Foto: Beinsports.com

Zinedin Zidan je za kratko vrijeme na čelu Reala osvojio čak 11 trofeja (između ostalih tri Lige šampiona i dvije Primere), ali zbog samo nekoliko kikseva na startu ove sezone mediji u Španiji pokrenuli su pitanje njegove smjene.

Ipak, Zizu je najjači kada je najteže, pa je odgovorio za vikend “lekcijom” Barseloni na “Nou Kampu” (3:1), a večeras će pokušati isto da uradi i protiv Borusije Menhengladbah u 2. kolu Lige šampiona.

Okršaj na “Borusija parku” za francuskog stručnjaka i Real dolazi nakon neočekivanog kiksa u prvom kolu od Šahtjora u Madridu (3:2).

U sastavu Reala večeras će konačno biti i Eden Azar. “To što je sa nama govori da je sa njim sve u redu. Srećan sam, ovo su važne vijesti za nas”, rekao je Zidan.

Recept za prvi trijumf u Ligi šampiona je jednostavan, smatra Zidan – prekopirati utakmicu iz Barselone.

“Sve što treba je da radimo ono što smo za vikend. Da kao tim odigramo dobru utakmicu svih 90 minuta. Tada smo se borili, a i igrali lijep fudbal – isto očekujem i protiv Borusije”, jasan je Zizu. “Moramo da budemo fokusirani u svakom trenutku, jer nas očekuje veoma težak meč.”

U sastavu Reala večeras će biti i veliko pojačanje iz prošle sezone, koje do sada nije opravdalo povjerenje, Eden Azar. Ono što muči Zidana je pozicija desnog beka, jer se nakon Danijela Karvahala povrijedio i Naćo, pa se očekuje da će prinudno tu poziciju ponovo pokriti Lukas Vaskez.

Sezonu života ove godine igra napadač Borusije Menhengladbah Jonas Hofman. Nakon što je u 28. godini dobio poziv Jaokima Leva da debituje za Njemačku, bivši igrač Borusije Dortmund i Majnca, tri puta je na posljednja tri meča tresao mrežu. Uključujući i pogodak u 1. kolu Lige šampiona protiv Inter na “Meaci” (2:2).

“Zaista nas raduje što je Hofman u top formi. Dugo ga poznajem i znam da zaslužuje sve što mu se događa ovih dana”, poručio je Matijas Ginter, defanzivac Borusije. “Pogađa iz igre, sa penala i mnogo će nam protiv Reala značiti njegovo samopouzdanje.” Osim u Hofmana, trener domaćina Marko Roze velike nade polaže i u ostale napadačke opcije poput Markusa Tirama, Alesana Plee i Florijana Nojhausa.

Prvo veče 2. kola Lige šampiona neće donijeti neki od velikih evropskih derbija, ali hoće nekoliko zanimljivih duela. Naš Stefan Savić i Atletiko protiv Salcburga na “Metropolitanu” pokušaće da “izbrišu” katastrofu iz Minhna (poraz od Bajerna 4:0), a možda i najžešći okršaj treba očekivati u Provansi gdje Marsej dočekuje Mančester siti.

Šahtjor će nakon velikog trijumfa nad Realom pokušati da skine još jedan prestižan skalp u Kijev stiže Inter. Šampion Evrope Bajern gostuje kod Lokomotive u Moskvi, dok atomski fudbal treba očekivati u duelu Atalante i Ajaksa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve