Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Zinedin Zidan preuzima Bajern iz Minhena

Francuz je prva opcija bavarskog kluba da zamijeni Tomasa Tuhela pošto je drugi kandidat, Julijan Nagelsman, produžio ugovor sa Fudbalskim savezom Njemačke do kraja Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Francuska fudbalska i trenerska legenda Zinedin Zidan je na korak od preuzimanja minhenskog Bajerna po završetku sezone u kojoj se bavarski velikan pet kola prije kraja oprostio od šampionske titule.

Francuz je prva opcija bavarskog kluba da zamijeni Tomasa Tuhela pošto je drugi kandidat, Julijan Nagelsman, produžio ugovor sa Fudbalskim savezom Njemačke do kraja Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Zanimljivo da je Bajern rival Real Madrida u polufinalu Lige šampiona, a legenda Madriđana ima sve pretpostavke da bude novi trener kluba iz Minhena.

Ljudi upućeni u razgovore dvije strane smatraju da je sporazum, koji još nije potpisan, praktično postignut i da još samo treba da se ozvaniči.

Zidan bi od Uprave kluba tražio finansijska sredstva za pojačanja u ljetnjem prelaznom roku, posebno u odbrani.

Bajern Minhen je klub koji ispunjava uslove koje Zidan zahtijeva kako bi se vratio na klupu posle tri godine pauze.

Veličina istog, stabilnost srednjoročnog i dugoročnog projekta i mogućnost borbe za sve titule čine Bajern najatraktivnijom opcijom za francusku trenersku zvijezdu, koja nikada nije imala isključivo finansijske motive da sjedne na nečiju klupu.

Zidan je u privremenoj penziji otkako je napustio Real Madrid na kraju sezone 2020/21 u svom drugom mandatu u „kraljevskom“ klubu.

Zidanova velika želja bila je da preuzme francusku reprezentaciju, ali kontinuitet Didijea Dešampa na klupi „galskih pjetlova“ je učinio da to za sada ostane samo san za njega.

Razni evropski velikani pokušavali su da potpišu Zidana otkako je napustio Real Madrid prije skoro tri godine.

PSŽ i Mančester junajted su bili klubovi koji su poslali najunosnije ponude Francuzu koji nikada nije žurio sa nastavkom trenerske karijere.

Iskustvo Zinedina Zidana kao trenera ograničeno je samo na Real Madrid, gdje je slavni klub vodio u dvije etape svoje karijere (2016-2018 i 2019-2021).

Francuz je sa „kraljevićima“ osvojio tri Lige šampiona i dvije La Lige, te je osvojio sve moguće titule osim Kupa kralja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve