Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

LIGA ŠAMPIONA Siti pregazio Bajern, Inter slavio u Lisabonu

Tim Pepa Gvardiole zasluženo je pobijedio ekipu Bajerna sa 3:0. U drugoj utakmici u Lisabonu slavio je Inter sa 2:0.

Fudbaleri Mančester Sitija stekli su ogroman kapital pred revanš u Minhenu, 19. aprila. Tim Pepa Gvardiole zasluženo je pobijedio ekipu Bajerna sa 3:0.

Golove su postigli Rodri u 27, Bernardo Silva u 70. i Erling Holand u 77. minutu.

Najljepši trenutak na maču bio je vodeći pogodak Rodrija nakon sjajnog udarca sa velike udaljenosti.

Bajern je imao svoje prilike, pogotovo u drugom poluvremenu, kada je bivši igrač Građana Liroj Sane dva tri puta ozbiljno zaprijetio, ali je Ederson sačuvao svoju mrežu.

U nastavku meča najprije je Holand centrirao Bernardu Silvi za drugi gol, a onda je i sam zatresao mrežu Jana Zomera – 3:0.

Bio je to Holandov 45. gol u sezoni i on je postao novi rekorder u Enbgleskoj po broju golova u jednoj sezoni u svim takmičenjima. Prestigao je Mo Salaha i Ruda van Nistelroja.

U drugoj utakmici u Lisabonu slavio je Inter sa 2:0.

Revanš mečevi na programu su 19. aprila.

U srijedu su na programu prve utakmice između Reala Madrida i Čelsija, odnosno Milana i Napolija.

Tok mečeva:

Bajern na koljenima – 3:0

77. minut – GOOOOOLLLL!!!! Strelac Erling Holand. Norvežanin će definitivno ostvariti prvu pobedu u karijeru nad Bajernom, nakon sedam uzastopnih poraza.

Penal – 2:0 za Inter

82. minut – GOOOOOLLLLLL! Inter vodi 2:0! Gol je iz jedanaesterca postigao postigao Lukaku. Penalu je prethodilo igranje rukom kapitena Benfike i bivšeg igrača Intera Žoaa Marija. Čini se, prestrogo!

70. minut – GOOOOOOLLLLL!!!!! Siti vodi 2:0! Centrirao je Erling Holand, a gol udarcem glavom postigao je 1.73 cm visoki Bernardo Silva.

55. minut – gužva u šesanestercu Sitija i nova šansa za izjednačenje, ali je odbrana Građana blokirala pokušaj Kingslija Komana iz blizine.

51. minut – GOOOOOLLLLL!!!!! Vodi Inter u Lisabonu! Sjajan centaršut Bastonija sa lijeve strane, skok i pogodak glavom Nikole Barele.

49. minut – novi pokušaj Sane, još bolji nego prvi, ali je ponovo Ederson sačuvao mrežu.

46. minut – Bajern odmah zaprijetio! Snažan šut Liroja Sanea bivšeg igrača Sitija, ali je golman Ederson bio dobro postavljen i odbio je loptu u polje.

Poluvrijeme. Kraj prvog poluvremena i u Mančesteru. Siti vodi 1:0 golom Rodrija. U Lisabonu je završeno prvo poluvreme, nema golova.

27. minut – GOOOOOOLLLLLL!!!!! Fantastičan šut Rodrija za vođstvo Mančester Sitija! Golman Bajerna Zomer bio je nemoćan. Španac je postigao pri gol ove sezone u Ligi šampiona.

26. minut – kakva prilika za Bajern! Šutirao je Džamal Musijala, ali je požrtvovani Dijaš sjajno startovao i blokirao udarac na gol Sitija.

15. minut – Mnogo respekta u uvodnim minutima na Etihadu, još uvek nema pravih šansi, ali nijedan tim se ne povlači. Prvi put je zapretio Erling Holand, ali je golman Zomer ipak stigao da interveniše…

21:01 Kreće spektakl

Počele su utakmice u Mančesteru i Lisabonu.

IzvorSK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve