Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Liga šampiona: Budućnost savladala Podravku, protiv Ferencvaroša u osmini finala

Prvi meč u Podgorici igraće se za tri sedmice, tj. šestog marta, revanš u Budimpešti je sedam ili osam dana kasnije

Sada je i zvanično – rukometašice Budućnosti u osmini finala Lige šampiona igraće protiv Ferencvaroša.

Prvi meč u Podgorici igraće se za tri sedmice, tj. šestog marta, revanš u Budimpešti je sedam ili osam dana kasnije.

Mađarski tim je ranije danas izgubio na gostovanju Rostovu (26:24) i ostao je na 4. mjestu grupe A, iako ima isti broj bodova kao i Vajpers, ali bolji međusobni skor.

Kada se taj meč završio, tim Bojane Popović je znao da mu je dovoljan i remi sa Podravkom da osigura peto mjesto u grupi B.

Da je izgubio, mogao je da padne na 6. poziciju u slučaju trijumfa Ramniku Valčee u sjutrašnjem duelu sa Odenzeom, ali sada taj susret nema nikakvu važnost za ”plave”, jer su porazile prvaka Hrvatske 33:26.

Gošće su u prvom poluvremenu bile ravnopravne, a razliku je opet napravila Barbara Arenhart, koja je sa devet odbrana omogućila svom timu da na velikom odmoru vodi 13:11.

Podravka je na krilima Dejane Milosavljević na početku nastavka nekoliko prišla na minimalni zaostatak, ali je odbrana Budućnosti postala prava kada se utakmica “lomila”.

Serija domaćih je krenula od 36. minuta, kada je Nikolina Vukčević iznudila isključenje i pogodila za 17:15. Ubrzo je isto uradila i Ivona Pavićević, što je bio uvod u nekoliko kontranapada i plus sedam, koje je donijela Vukčevićeva u 44. minutu (24:17).

Do kraja se igralo gol za gol, da bi u finišu šansu dobile i najmlađe, a u listu strijelaca su se upisale dvije Marsenićeve – sedmerce su realizovale i Anastasija i Gordana, a druga je pogodila i sa devet metara.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve