Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Kadović: Ne treba da imamo nerealna očekivanja protiv lidera

Liga šampiona ovog vikenda piše 13. rundu ove sezone, a rukometašice Budućnosti očekuje jedno od najtežih gostovanja u nedjelju od 14 sati protiv lidera B grupe CSKA

Nakon Volgograda, Astrahana, Rostova mjesta gdje su ”plave” dame posljednjih godina uglavnom prolazile odlično, kucnuo je trenutak i za put u glavni grad Rusije, u evropsku i svjetsku metrpolu Moskvu.

Liga šampiona ovog vikenda piše 13. rundu ove sezone, a rukometašice Budućnosti očekuje jedno od najtežih gostovanja u nedjelju od 14 sati protiv lidera B grupe CSKA.

Kada su ruski i naš tim u pitanju praktično je sve jasno i prije kraja grupne faze – CSKA će zajedno sa Đerom direktno u četvrtfinale, dok Budućnost čeka prepreka više koju će morati da preskoči – plej-of, odnosno jedna vrsta osmine finala.

– Ne treba da imamo nerealna očekivanja, ali idemo u Moskvu da damo sve od sebe i da se borimo. Nadam se da će to donijeti dobro izdanje”, poručila je pred put u glavni grad Rusije, 17-godišnja Nađa Kadović.

Bojana Popović je završila sa karantinom zbog virusa “Kovid-19, pa će sa klupe ponovo predvoditi svoje djevojke. Zbog svega, treba očekivati nastavak dobrih igara Budućnosti pod njenom komandom.

– Ukoliko budemo igrale kao u drugom poluvremenu duela protiv Đera ili kao protiv Odenzea i Bresta, mislim da možemo da se nadamo i osvajanju dva boda, dodala je Kadović, inače supertalentovano lijevo krilo crnogorskog velikana.

Da je CSKA nova snaga evropskoj rukometnoj sceni rukometašice Budućnosti osjetile su u prvom dijelu sezone kada je ruski tim sa 25:22 slavio u ”Morači”.

– Svjesne smo kvaliteta protivnika i znamo da nas očekuje veoma težak meč. CSKA je odlična ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama, smatra Ivona Pavićević, još jedno krilo Budućnosti.

Kao i uvijek, recept za pobjedu biće čvrsta defanziva…

– Moramo biti fokusirane i u odbrani i u napadu. Odbrana je kao i uvijek ključna, ako u tom segmentu budemo na potrebnom nivou, imaćemo dobru energiju i u napadu. Dobro smo trenirale protekle sedmice, dajemo sve od sebe i pružićemo maksimum u Moskvi, zaključila je Pavićevićeva.

Snagu CSKA čine dobro poznate ruske reprezentativke, poput Jekaterine Iljine, Darije Dmitrijeve, Marine Sudakove, Poline Gorškove, uz legendarnu golmanku ove zemlje Anu Sedojkinu. Od igračica iz inostranstva ističu se Dankinja Ketrin Hejndal i Šveđanka Sabina Jakobsen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve