Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

“Lavovi” žele da ispiju bavarsko pivo na startu Evropskog prvenstva

U Taboru selektora Vlada Šole vjeruju da bi Minhen mogao biti taličan našoj selekciji, pošto je najvećem gradu Bavarske zaštitni znak lav, pa bi pobjedom protiv Mađarske na startu šampionata Starog konmtinenta bio obavljen lavovski dio posla.

Crna Gora danas u Minhenu igra prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Mađarske, utakmica se igra od 20.30 u Olimpijskoj hali.

U Taboru selektora Vlada Šole vjeruju da bi Minhen mogao biti taličan našoj selekciji, pošto je najvećem gradu Bavarske zaštitni znak lav, pa bi pobjedom protiv Mađarske na startu šampionata Starog konmtinenta bio obavljen lavovski dio posla.

Prije dvije godine na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj naša selekcija ostvarila je najbolji rezultat od 2006. godine kada je Crna Gora povratila samostalnost.

Na tim mečevima blistao je golan Nebojša Simić, koji je svojim odbranama i odnoaom prema nacionalnom dresu postao ljubimac nacije, čini se čak i onih koji više vole neku drugu zemlju iz regiona.

U reprezentaciju se nakon dugo vremena vratio Vuko Borozan koji bi svojim iskustvom mogao da donese ogroman kvalitet, ali je i on svejastan da su Mađari favoriti i da je pred “lavovima” težak meč na startu, ali takvi će biti i svi u grupi C.

“Igrao sam u Mađarskoj dvije godine, kao i sa većinom njihovih igrača. Radi se o ozbiljnoj reprezentaciji, a pošto sam bio tamo dobro znam koliko se tamo ozbiljno pristupa reprezentaciji. Biće teško, ali imamo i mi naše adute. Pripremali smo se za taj prvi meč – po mišljenju svih nas najbitniji na ovom šampionatu”, kazao je pred start Evropskog prvenstva u Njemačkoj Borozan.

Borozan

U Mađarskoj je igrao i jedan od naših najboljih igrača, Miloš Vujović.

– Mađarska ima blagu ulogu favorita, jer se radi o naciji koja mnogo ulaže u svoju reprezentaciju i klubove, a imaju i dosta dobrih i kvalitetnih igrača. Radi se o Evropskom prvenstvu, igra se 60 minuta i svi ćemo pružiti maksimum, a koliko će ko dati u tom trenutku više ne zavisi ni od budžeta ni ulaganja. Utakmica je tu da pokažemo ko više želi tu pobjedu”, istakao je Vujović.

Sastav Crne Gore:

Golmani: Nebojša Simić i Nikola Matović. Krila: Miloš Vujović, Aleksandar Bakić, Mirko Radović i Luka Radović. Pivoti: Vuk Lazović i Nemanja Grbović. Bekovi: Radojica Čepić, Božo Anđelić, Vasilije Kaluđerović, Miloš Božović, Arsenije Dragašević, Vuko Borozan, Branko Vujović, Stefan Čavor i Risto Vujačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve