Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Mandić – Kover: Skupština postigla velike rezultate kada su u pitanju reforme neophodne za proces pristupanja EU

Mandić je iskazao zadovoljstvo povodom ponovnog susreta sa Koverom, kojeg, kako je kazao, smatra istinskim prijateljem Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić susreo se danas u Palma de Majorci – Španija, tokom Konferencije predsjednika parlamenata zemalja članica EU, sa Laslo Koverom, predsjednikom Skupštine Mađarske.

“Mandić je iskazao zadovoljstvo povodom ponovnog susreta sa predsjednikom Koverom, kojeg smatra istinskim prijateljem Crne Gore”, saopšteno je iz Skupštine.

Dva predsjednika su se podsjetila na njihov razgovor koji su vodili u Budimpešti i u tom kontekstu zaključili da je Skupština Crne Gore postigla velike rezultate kada su u pitanju reforme neophodne za dalji proces pristupanja EU.

“Mandić i Kover su se takođe osvrnuli i na intenzivnu borbu koju Crna Gora vodi protiv organizovanog kriminala. Kover je istakao da je izuzetno dobro što su pokrenuti brojni procesi, ali da je iz perspektive EU članstva izuzetno važno da ti procesi dobiju i sudski epilog”, navodi se u saopšđtenju.

Dva predsjednika su takođe razgovarala i o brojnim problemima koji terete region i cijelu Evropu, te oko njih postigli visok nivo saglasnosti.

“Predsjednik Mandić je na samom kraju susreta istakao da se raduje posjeti Kovera koja je planirana krajem ove godine”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve