Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

“Lavice” stigao umor u drugom poluvremenu

Selektorka crngorskih rukomtašica Bojana Popović kazala je da je ekipu u drugom poluvemena meča sa Holandijom stigao umor, što je rival znao da iskoristi.

Rukomtašice Crne Gore sjajno su počele utakmicu i nakon početne rezultatske ravnoteže, do 4:4 serijom 5:0 napravile prvu ozbiljniju razliku, 9:4, potom 10:5 i u tim trenucima se činilo da će Holandija igrati za sedmo mjesto, ali je tada naša selekcija stala.

Holanđanke su seriom 4:0 čpriđle na 10:9, potom su “lavice”, ponovo stekle tri gola prednosti 13:10, ali je prvo poluvrijeme završeno rezultatom 13:14.

Selektorka crngorskih rukomtašica Bojana Popović kazala je da je ekipu u drugom poluvemena meča sa Holandijom stigao umor, što je rival znao da iskoristi.

“Oko 45 minuta smo igrale dobro, u prvih 20 čak i odlično. Onda nas je nekoliko situacija, promašenih šuteva i penala, poremetilo i učinilo da ne odemo sa kojim golom prednosti na odmor”, kazala je nakon utakmice protiv Holandij Bojana Popović.

Drugo poluvrijme je počelo tvrdo u prvih 15 minuta je viđen mali broj golova, rezultatski egal trajao je od 18:18, a tada Holandija pravi razliku 21:18 i prednost viš nije ispustila do kraja utakmice.

“Kasnije sam osjetila da su pojedine igračice umorne, prije svih se to vidjelo kod Itane Grbić koja vodi napad i stvara mnogo situacija za pivotkinje, krila i ostale bekove. Umorila se ona i napad je stao, protivnice su to iskoristile da odu na dva-tri gola razlike. Dobro da smo ostale zdrave, a kod Tanje Brnović, Itane i Nine Bulatović je sigurno umor veliki i to ostavlja posljedice na igru cijele ekipe. Na kraju sam prezadovoljna i preponosna kako je tim odradio posao i u ovom meču”, istakla je Bojana.

Crna Gora će u nedjelju protiv selekcije Češke igrati za sedmo mjesto.

“Želimo da maksimalno odradimo posao. Nadam se da će se djevojke oporaviti, vjerujem da ni Čehinje neće biti svježe, ali cilj je da odigramo dobru utakmicu i da pobjedom završimo turnir”, zaključila je selektorka.

Sjajno su igrala naša krila u prvom poluvremenu, pogotovo u prvih 20 minuta kada j nzaustavljiva bila Dijana Mugoša koja je i u duelu sa Holandijom potvrdila odličnu formu i postigla je šest golova.

Foto: Bjorn Larsson/TT News Agency via AP

Ipak, poraz protiv Holandije je bio neminovan, pošto “lavice” nisu imal dovoljno svjžine za visok ritam u cijelom meču, tako da će igrati za sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu.

“Dobro smo otvorile meč, igrale jako u oba pravca i bile pametne, ali je bio očigledan umor. Pokazale smo, ipak, borbenost koja nas krasi i kada smo bile u minusu, ali nije bilo dovoljno za pobjedu. Spremamo se za Čehinje najbolje što možemo. Želimo da prvenstvo završimo pobjedom”, kazala je Dijana Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve